Transportor spațial scăpat de sub control

57874697

Transportor spațial scăpat de sub control

Experții emit avertizări: resturile transportorului rus scăpat de sub control nu prezintă nici un fel de pericol pentru oameni. Dacă “Progress” își va păstra cursul, atunci bucățile vor plonja în Atlantic. Dar asta nu este 100% sigur.

Resturile transportorului rus accidentat Progress M-27M vor cădea potrivit calculelor actuale pe data de 9 mai în Atlantic și nu prezintă momentan nici un fel de pericol pentru oameni. Dacă transportorul ce cântărește peste șapte tone își va păstra cursul calculat, atunci cea mai mare parte din naveta spațială va arde în câteva zile în atmosfera pământului. Asta raportează media din Moscova citând experți din Rusia și din America.

Părțile componente din titan sau oțel inoxidabil nu se vor topi. Astfel, acestea se vor prăbuși în ocean în următoarea sămbătă în jurul orei 19.30 CET la aproximativ 1600 de kilometri de coasta Cubei. Progress se rotește însă puternic în jurul propriei axe și își poate schimba traiectoria pe parcurs.

Transportorul cu fix 2,4 tone de provizii pentru Stația Spațială Internațională ISS și-a ratat intrarea pe orbită la lansarea sa de marți iar controlul acesteia a fost pierdut. Accidentul a fost pus pe seama unui defect al rachetei de transport. O amânare a următoarei lansări de pe data de 26 mai nu este în discuție.

Potrivit autorității rusești de zbor spațial, Roskosmos, ISS are destule alimente și materiale tehnice la bord. Pe avanpostul umanității la 400 de kilometri deasupra solului lucrează în prezent șase astronauți. Trei dintre ei se vor întoarce la sol la mijlocul lunii mai.

http://www.n-tv.de/wissen/Truemmer-stuerzen-voraussichtlich-ins-Meer-article15026936.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =