Tranzactie de exceptie, Business Insider – cumpărat cu 343 de milioane de dolari de Axel Springer

189363_articol
Compania germană de media Axel Springer va cumpăra Business Insider cu suma de 343 de milioane de dolari, marcându-şi astfel prezenţa în zona publicaţiilor de ştiri în limba engleză, după ce în urmă cu două luni a pierdut licitaţia pentru preluarea Financial Times, notează Bloomberg.

Axel Springer a precizat marţi că va cumpăra un pachet de 88% din acţiunile portalului, controlând astfel 97% din companie. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos va deţine restul de 3% al site-ului cu sediu la New York.

“Tranzacţia este o componentă esenţială a strategiei Axel Springer de a creşte cu oferte jurnalistice digitale în zone geografice în care se vorbeşte limba engleză”, a anunţat compania.

Business Insider a fost fondat de un fost analist de pe Wall Street, Henry Blodget, şi are 76 de milioane de clienţi unici în fiecare lună.

În iulie, Axel Springer a încercat să preia publicaţia de business Financial Times, însă a pierdut în faţa japonezilor de la Nikkei care vor plăti 1,3 miliarde de dolari pentru achiziţia ziarului britanic.

Sub îndrumarea CEO-ului Mathias Doepfner, Axel Springer a investit tot mai mult în operaţiuni online. Compania a format un parteneriat pentru lansarea ediţiei europene a portalului de analiză politică politico.com, iar anul trecut a investit într-o revistă web numită Ozy.

Anul trecut, Axel Springer a cumpărat 20% din acţiunile motorului francez de căutare Qwant, iar în 2013 a lansat formatul online cu plată al ziarului Bild, cea mai mare publicaţie din Germanie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 43