Tranziția energetică scumpește curentul, după ce guvernul federal german a decis ca magistralele să fie amplasate în principal în subteran

Agenția federală pentru Rețele Energetice veghează asupra rețelelor germane de curent electric, telefonie sau internet. Restructurarea marilor magistrale electrice și de internet este în plină desfășurare, raportează autoritatea. Dar costurile vor fi suportate în special de clientul final.

Restructurarea și extinderea rețelei germane de energie electrică în cadrul programului de tranziție energetică va aduce costuri suplimentare pentru consumatori, ani de zile de acum încolo. Ponderea taxelor de rețea în prețul la curent va crește în continuare, spune directorul Agenției Federale pentru Rețele Energetice, Jochen Homann, la prezentarea raportului său anual. În prezent clienții furnizorilor de energie electrică plătesc în medie un sfert din factură pentru așa-numitele taxe de rețea, din care sunt finanțate noile magistrale.

Doar pentru rețeaua de transport, adică acele magistrale noi de mari dimensiuni, autoritățile se așteaptă să se înregistreze costuri de fix 40 de miliarde de euro până la finalizarea proiectului. După discuții aprinse guvernul federal german a decis ca magistralele să fie amplasate în principal în subteran, ceea ce majorează suplimentar costurile.

Homann a promis că cele trei mari magistrale pentru transportul curentului electric produs pe cale eoliană în nordul țării către cele două landuri sudice, Bayern și Baden-Württemberg vor fi finalizate până în 2025. Ritmul de lucru este unul rapid, iar infrastructura necesară va fi ridicată până în 2025. Pentru proiectele care sunt esențiale pentru succesul tranziției energetice, a început deja și participarea publicului. Conferințele vor fi toate încheiate până la vacanța de vară. Apoi se vor începe implementarea altor faze din proiecte.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Energiewende-treibt-Strompreis-nach-oben-article19828413.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 4 =