Trasaturile unui lider groaznic


1. Lipsa de transparență
Personalul poate spune atunci când nu ești complet sincer cu ei. Rareori exista un motiv pentru a nu fi în întregime transparent cu echipa ta, mai ales intr-o companie tanara, in crestere. Acest lucru va ajuta la consolidarea echipei, axandu-se pe problemele care trebuie rezolvate în beneficiul pe termen lung al companiei. Lipsa de transparență poate duce la o lipsă de încredere.

2. Lipsa de ascultare
Ascultarea tuturor angajaților cât mai des posibil, este foarte importanta pentru construirea unei echipe de credincioși și loiali. Toată lumea trebuie să fie parte a procesului și imaginea de ansamblu. Interactionarea si ascultarea echipei este ceva prea des uitata de către directorii executivi, cu agitația din companie si calatoriile constante. Iar acest lucru nu ar trebui să fie.

3.Respingând oricare idee care nu vine de la tine
Angajații tai nu ar trebui să se simtă folositi. Luand in considerare o idee bună, ajuti la dezvoltarea acesteia ceea ce este incredibil de important.

4. Ego-ul
Cei mai buni lideri sunt cei care acceptă vina atunci când lucrurile nu merg bine și da credit echipei atunci când lucrurile merg bine. Pentru a fi un lider adevărat, trebuie sa renunti la ego si sa te concentrezi asupra oamenilor tăi pentru că fără ei nu ai fi nicăieri.

5. Lipsa empatiei
Liderii trebuie să înțeleagă problemele cu care se confrunta echipele lor, iar apoi sa faca orice pentru a elimina barierele de la intrarea pe piață.

6. Sa fii excesiv de conservator
Un lider modern trebuie să fie absolut tenace în obținerea rezultatelor pe care si le doresc de la ei înșiși, de la echipa lor, chiar și de la clienti. Scapă de noțiuni prea conservatoare. Dacă nu iti asumi acest risc, nu vei ști niciodată ce ar putea fi această oportunitate.

7. Permiterea raspandirii barfelor
Barfele spulbera imediat increderea, iar oamenii se tem că ceea ce spun ar putea fi raspandit pe la spatele lor. Liderii care, fie bârfesc, fie nu iau măsuri pentru a le eradica sunt afectqti mai mult decat moralul companie. Ele obstrucționează fluxul de feedback onest și comunicarea în cadrul organizației.

8. Slaba comunicare a strategiei
Liderii au tendința de a introduce idei în capul nostru, dar nu ne împărtășesc procesul. Iar, atunci când echipa incepe sa faca sugestii pe care acesta le-au eliminat deja prin deliberare internă, ei se supără. Din acest motiv este important ca liderii sa isi prezinte in detaliu ideile in fata angajatilor.

9. O minte ingusta
Este esențial ca un lider să fie deschis la minte și sa accepte feedback și idei de la alții. Fiind închis la minte refuzand sa schimbi perspectiva vei provoca probleme atât cu angajații cat și in succesul afacerii tale.

10. Neasumarea esecurilor
Asuma-ti responsabilitatea pentru oricare dintre eșecurile echipei tale. La sfârșitul zilei, ține în cele din urmă toată responsabilitatea, oricum, asa ca lasa echipa ta sa inteleaga că lucrurile nu au mers in modul în care trebuia. Asaar propune soluții în loc să atribui vina.

11. Incoerenta
De prea multe ori observam ca liderii sunt incoerenti și isi schimba mentalitatea, ceea ce duce la confuzie și semnale amestecate între toți cei din jurul lor. Accepta soarta (chiar dacă e rea!) si vei duce la oportunități de a continua învățarea în timp ce construiesti încrederea în altele.

15. Prea lenti pentru a se adapta
Liderii care nu reușesc să țină pasul risca sa ramana fara idei, închistati și aroganti. Lipsa de cunoștințe duce la indecizie si frica si poate determina angajații să-și piardă rapid încrederea în liderul lor.

http://www.success.com/article/15-traits-of-a-terrible-leader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 49