Tratamentele hormonale reduc riscul de cancer mamar

_89542201_89542198

Medicamentele hormonale administrate timp de 15 ani reduc riscul de aparitie a cancerului mamar, potrivit unui studiu recent realizat. Studiul, care a implicat 1.918 de pacienti la cea mai mare conferință de cancer din lume, a arătat că riscul a fost redus cu o treime. Experți au descris descoperirea ca fiind o “lovitura mare”, care  va schimba tratamentul pentru milioane de femei. Dar, acestia au avertizat ca exista si anumite  riscuri, inclusiv osteoporoza. La nivel global, 1,7 milioane de femei sunt diagnosticate cu cancer de san in fiecare an.

Aproximativ 80% din tumori sunt alimentate de hormonul sexual feminin, estrogenul. Aceste tipuri de cancer au un risc scazut, dar persistenta de revenire, care durează ani de zile.Acesta este motivul pentru care femeile iau deja medicamente, cum ar fi tamoxifen, pentru a preveni estrogenii sa intre in celulele mamare, sau inhibitori de aromataza, care impiedica organismul sa produca estrogen, ani de zile după ce este eliminat.

Datele prezentate la American Society of Clinical Oncology (ASCO), au aratat ca recurenta cancerului a fost redusa cu 34%. Dar, multe femei care au participat la studiu au luat deja alte medicamente hormonale inainte de a incepe cu inhibitori de aromatază și au beneficiat de 15 ani de tratament.

Studiul nu a demonstrat o imbunatatire a ratelor de supravietuire, deoarece pacienții nu au fost supravegheati suficient de mult timp, dar oamenii de știință se așteaptă ca acest lucru să urmeze.Rezultatele, care au fost, de asemenea, publicate in New England Journal of Medicine, au fost apreciate ca fiind semnificative.

Breast cancer: Taking hormonal drugs for up to 15 years can reduce risk – study – BBC News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 + = 56