Trei astronauți s-au întors pe Pământ


Schimbare de tură în spațiul cosmic: un rus, un american și un italian și-au luat rămas bun de la colegii lor de pe ISS, călătorind de pe orbita terestră până la suprafață cu ajutorul unei capsule Soyuz.

După fix cinci luni petrecute în spațiul cosmic la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) trei astronauți s-au întors din nou pe Pământ. O capsulă Soyuz ce i-a avut pe rusul Sergei Riasanski, americanul Randy Bresnik și italianul Paolo Nespoli la bord a aterizat de dimineață în stepele din Asia Centrală aflate pe teritoriul Kazahstan-ului.

Prin intermediul unor camere foto cu teleobiective puternice au fost capturate primele imagini ale capsulei Soyuz cu parașuta deschisă în ultimele faze ale aterizării, ea a atins solul la aproximativ 150 de kilometri sud-est de orașul Jezkazgan.

După aterizare cosmonauții s-au confruntat cu o scădere severă a temperaturii. În zona de pe Pământ unde au aterizat îi aștepta o vreme înghețată de iarnă. Având în vedere temperaturile de aproximativ 20 de grade Celsius sub zero, echipa de salvare a anunțat intenția de a reduce durata oportunității obișnuite pentru fotografii și interviuri cu jurnaliști, pentru a duce echipajul într-un loc cald, cât mai rapid posibil, imediat după aterizare.

Riasanski, Bresnik și Nespoli au zburat anterior timp de trei ore în capsula lor Soyuz de la Stația Spațială Internațională, anunță sediul central al agenției spațiale de la Moscova. Autoritatea americană NASA a arătat în imagini postate pe internet, ritmul în care naveta spațială se depărta de ISS.

https://www.n-tv.de/wissen/Drei-Raumfahrer-erreichen-die-Erde-article20184497.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 92