Trei capcane în care oamenii cad si care le limitează fericirea

IntrovertAproape fiecare acțiune pe care o intreprindem în viață are ca scop realizarea sau menținerea “fericirii”, adică starea evazivă în care ne simtim mulțumiti, satisfacuti, și chiar fericiti. TalentSmart a testat mai mult de un milion de oameni și a instruit cu zeci de mii mai multi, iar noi suntem de multe ori afectati de elementele comune pe care le vedem între oameni, în special atunci când cad victime ale aceleași capcane care le limitează capacitatea de a ajunge la potențialul maxim.

Sunt trei capcane proeminente în care oamenii cad adesea. Acestea sunt ușor de stabilit, dar până atunci limitează sever potențialul nostru de fericire.

1) Noi deținem sentimentele noastre

Una dintre cele mai mari concepții greșite cu privire la inteligenta emotionala este vorba despre reprimarea sentimentele noastre și cum le detinem. Deși este adevărat, există sentimente pe care persoanele cu o inteligenta emotională mai mare nu permit să fie scoase la iveală prin impuls, acest lucru nu înseamnă că aceste sentimente nu sunt exprimate. Inteligenta emotionala inseamna onorarea sentimentelor noastre, care ne permit nouă înșine să le exprimăm purificarea care vine acceptand ceea ce suntem. Apoi le exprimăm într-un mod care ne ajută mai degrabă decât ne împiedică, capacitatea de a ne atinge obiectivele.

2) Ne luptăm cu schimbările

Schimbarea este o parte inevitabilă a vieții, iar cei care lupta cu acest lucru, luptă să rămână în control. Problema cu această abordare este că lupta împotriva schimbărilor limitează efectiv controlul nostru asupra situației prin fixarea unei bariere între noi și acțiunile pe care trebuie să le intreprindem pentru a ne îmbunătăți situația.

3)Ne impotmolim in tehnologie

Toată lumea merită opurtunitatea de a avea timp liber pentru a vizualiza un show TV. Adevărata întrebare este cât de mult timp ne petrecem conectati (la jocuri video, televizor, tableta, computer, telefon, etc.), precum și dacă ne face sa ne simtim bine sau pur și simplu ne face amortiti. Când evadarea noastră devine o sursă constantă de distragere, acesta este un semn sigur am căzut în capcana de ce-i prea mult strică.

http://www.talentsmart.com/articles/Three-Traps-People-Fall-Into-That-Limit-Their-Happiness-1786942691-p-1.html

One thought on “Trei capcane în care oamenii cad si care le limitează fericirea

  1. Pingback: De ce isi dau demisia cei mai buni angajati, oamenii nu părăsesc locurile de muncă, ei părăsesc managerii | scurt si la obiect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =