Trei cladiri din centrul Oradiei vor fi reabilitate in aceasta primavara

 

reabilitare-cladiri-oradea-in-2017-republicii-370x260

In sedinta Consiliului Local organizata, joi 26 ianuarie, s-au aprobat termenii pentru reabilitarea fatadelor a trei clădiri din centrul istoric. Este vorba despre două clădiri situate la intrarea pe partea pietonală a străzii Republicii – imobilele având intrarea pe str. Iosif Vulcan nr. 2 (Casa Kolozsvary) şi nr. 4-6, și clădirea de pe strada Republicii nr. 31 – imobilul aflat vizavi cu Serviciul de Evidență a Populației, conform consilierilor locali.

Reablitarea cladirilor se va face prin programul multianual pentru reabilitarea cladirilor cu valoare istorica aflate in „Ansamblul urban – Centrul istoric Oradea”. Avand valoare istorica, Primaria acorda proprietarilor acestor cladiri un împrumut de 50% din valoarea lucrărilor, credit care va putea fi rambursat fără dobândă în următorii 5 ani.

,, În cazul imobilului situat pe strada Republicii nr. 31, valoarea estimată a investiției este de 479.442,00 lei fără TVA, pentru imobilul de pe str. I. Vulcan nr. 4-6 valoarea estimată a investiției este de 277.883,17 lei, fără TVA, iar pentru imobilul situat pe str. I. Vulcan nr. 2 valoarea estimată a investiției este de 368.777,67 lei, fără TVA. Valoarea cumulată a reabilitării celor trei clădiri se ridică la aproximativ 250.000 de euro, “se arata intr-un comunicat al municipalitatii.

Conform primarului Ilie Bolojan, procedurile de licitatie vor incepe in luna februarie, urmand ca din luna mai lucrarile sa ajunga la faza de initiere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2