Trei dintre miturile comune despre bani au fost desfiintate

moneymyths

De la dezinformare la generalizări suprasimplificate despre bani care au fost transmise din generație în generație, cei mai mulţi dintre noi au adoptat credințe false despre bani. Atunci când aceste noțiuni false ne pot influenta in luarea deciziilor, vom sfârși într-o lume în care aproximativ jumătate dintre noi trăiesc de la salariu la salariu.

Urmatoarele sunt trei mituri comune care au fost desfiinţate:

  1. Ai nevoie de o mulțime de bani pentru a putea investi.

“Mulți dintre noi încă mai cred că investiţiile sund doar pentru oamenii bogati”, spune expertul in finanţe Miranda Marquit.

“Adevărul este că este mai ușor ca niciodată să începi. Nu e nevoie să încerci să obții o bucată mare de capital. ”

Inovațiile tehnologice au eliminat barierele de la intrarea pe piața investiţiilor , cum ar fi accesul limitat, cerințe minime mari de depozit și costuri ridicate de tranzacționare. Platformele de investiții, cum ar fi Betterment și WiseBanyan simplifică procesul prin recomandarea unor strategii de investiții de bază bazate pe obiective.

  1. Să investeşti este prea riscant.

O altă ipoteză despre investii este că acestea implică un risc greu de controlat, asemănător cu jocurile de noroc.

“Investiția este primul pas spre succesul financiar”, spune consilierul financiar Winnie Sun.

Este ușor să fii speriat de volatilitatea in crestere a pieței pe termen scurt. Dar pe termen lung, studiu dupa studiu au aratat că a investi este o strategie solidă pentru creșterea averii. În orice caz, jocurile de noroc nu reprezintă o investitie. Atunci când banii se află într-un cont de economii, chiar și cu o rată a dobânzii decentă de 1 la suta, aceasta nu ține pasul cu inflația și își pierde puterea de cumpărare pe termen lung.

  1. Este în regulă să te multumeşti cu salariul de inceput.

Mitul achitării taxelor tale, la intrarea în forța de muncă este înrădăcinată în cultura noastră, dar există o mare diferență între “plata cotizatiilor” din anii 1970 și ’80 şi in prezent.

Mitul achitării cotizațiilor acceptând un salariu mai mic decât meriti a creat o criză a fluxului de numerar pentru tinerii de azi care sunt deja împovărati de costurile de student.

Lupta nu este o condiție esențială pentru succes. Nu accepta să fii prost platit. Consecințele sunt mult mai profunde decât unul sau doi ani duri in forta de munca.

http://www.success.com/article/3-common-money-myths-debunked

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 86 =