Trei elemente esențiale pentru o relaţie fericită și sănătoasă

 

essentialsoofhappyandhealthyrelationships

Relațiile într-adevăr sunt motorul lumii in care traim. Relațiile bune, pozitive, sanatoase, semnificative ne oferă cele mai bogate experiențe pe care le avem. Soțul iubitor, care imparte totul cu tine, cel mai bun prieten, care te sprijină cum puţini o fac, colegii de la locul de muncă, care te apreciază și te ajuta să dai tot cei mai bun din tine. Acestia sunt responsabilii pentru bucuria din viaţa ta!

Dar, în acelaţi timp, relațiile pot fi otrava existentei noastre. Ce aduce cu adevărat mai multă durere în această viață decât o relație ruptă, mai ales atunci când nu este doar distrusă, dar de-a dreptul urâtă?

Așa că, se cuvine să facem tot ce putem pentru a pastra relatiile noastre sănătoase in timp. Dacă facem tot posibilul în relațiile noastre, aproape putem garanta ca vom obtine cei mai bun din ele.

Există trei lucruri care, făcute în timp, încep să creeze tipurile de relații pe care le dorim cu adevarat, tipurile de relații pe care întotdeauna le-am dorit. Următoarele sunt trei lucruri pe care le putem face pentru a îmbunătăți orice tip de relaţie:

1.Pune putin entuziasm si energie in relatiile tale.

Relațiile sunt menite să fie distractive. De obicei, cele mai sanatoase relatii incep cu mult timp de calitate, iar distractia aici este o parte importantă a relației, este o parte din liantul care le tin impreună. Dar, așa cum viața merge mai departe, distracția începe să devină mai indepartată. Insă, aici este vorba mai mult despre obtinerea lucrului bine facut, oricare ar fi acesta. Pentru a restabili relația, adaugă un pic de entuziasm, pentru a reintroduce ideea de “poftă”.

Ce se poate face pentru a readuce energia si entuziasmul pierdut? Gândeste-te la specificul relatiei in cauză. Care au fost lucruri amuzante pe care le-ai făcut la începutul ei? Reincepe să faci aceste lucruri si vei vedea dacă relația începe să se înalțe din nou. De asemenea, poti încerca noi lucruri interesante de făcut împreună. Lansează o aventură de distracție împreună.

  1. Cultivă mai multa intimitate în relațiile tale.

Nu doar intimitate în înțelegerea comună, ci in toate intențiile și scopurile pentru a ridica relaţia la un nivel mai profund.

Fiecare relație care este reciproc satisfacatoare are un nivel de profunzime, ce îi oferă sens. Acest lucru este cu adevărat sensul pe care il cautam in relatiile noastre. La inceputul unei relatii, timpul este petrecut pentru cunoastere, spui cine ești, de unde ești, ce îţi place sau displace. Există un profund sentiment de satisfacție față de această relație, iar din acest motiv ea continuă. Iti place cine sunt ei și si te bucuri că i-ai cunoscut.

Dar apoi se întâmplă ceva. Vom ajunge la un anumit nivel și urmărirea scopurilor se opreşte. Ne oprim sa mai impărtăşim sentimente. Ne oprim să mai impartasim schimbul de bucurii, vise sau temeri. In schimb, ne oprim în rutina. Rutina zilnică preia controlul și ne oprim sa ne mai cunoastem unii pe alții.

Acum, nu de fiecare dată când ne intalnim trebuie să fie extrem, dar planificand distractiie vechi, uneori este un lucru bun. Cu toate acestea, există o nevoie de momente regulate de legătură intimă deoarece relațiile semnificative vin atunci când suntem iubiți și acceptați pentru cine suntem cu adevarat.

  1. Dezvoltă un scop în relațiile tale.

Cele mai insemnate relaţii sunt cele care sunt ținute împreună de un scop comun și viziune pentru ceea ce se poate realiza.

Atunci când oamenii au un scop comun, ei simt ca fac parte dintr-o echipa si se simt legați unii de altii. Deci, chiar și atunci când s-ar putea să fii dezamăgit de persoana cu care ai o relatie, în cazul în care există un scop acolo, cum ar fi creșterea copiilor, va fi mult mai probabil sa reusesti sa indrepti lucrurile. Scopul creează legături, iar atunci când il cauti relația devine mai bună și mai puternică.

Mediteaza la cele mai puternice relații ale tale. Nu sunt ele centrate pe cel puțin o zonă de scop sau un obiectiv comun? Dar relațiile tale slabe? Priveste inapoi si observa daca ai lucrat pentru a avea un scop comun, sau daca este inca nedescoperit.

Dar despre relatiile pe care vrei sa le construiesti? Petrece ceva timp pentru a începe să cultivi un scop comun. Converseaza cu acea persoană și spune-i ca ti-ai dori sa aiba unele obiective comune pe care sa le urmariti impreuna.Pe măsură ce dezvolti aceasta etapa, vei vedea relația ta consolidata in moduri in care nu ti-ai imaginat.

http://www.success.com/article/3-essentials-of-happy-and-healthy-relationships

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 72