Trei emoții pe care toți antreprenorii le simt (si cum sa le tii sub control)

emotionsallentrepreneursfee-andhowtokeepthemincheck

Emoțiile neverificate fac parte dintre principalii factori care pot face oamenii educati și oamenii inteligenti sa ia deciziile greșite. Dat fiind faptul ca în condiții de stres emoțional, poți lua decizii pe care nu le-ai lua în considerare în alt mod. Există trei emoții principale care pot influența în mod dramatic deciziile pe care le adopti în calitate de antreprenor. Verifica modul în care poti depăși cele mai frecvente greșeli adesea cauzate de acestea.

  1. Anxietatea.

Este normal ca antreprenorii să simtă anxietate, deoarece incearca sa lanseze o nouă afacere sau să crească una existenta, și este foarte important să învete să o controleze din timp. Anxietatea provine de obicei din teama de necunoscut și de lipsa noastră de încredere în munca sau procesul pe care il avem in mana. De multe ori, nu ne-am creat o bază suficient de puternica pentru a ne putea simti încrezători și stabili în abilitățile noastre.

În cazul în care te afli într-o situație în care anxietatea te consuma, poate că e timpul să arunci o privire mai îndeaproape la afacere în aceste trei domenii de bază:

-Analizeaza structura și descopera dacă ai toate componentele necesare pentru a sprijini clienții și echipa de lucru- de la IT la formarea de servicii pentru clienți și protocoale.

-Analizeaza nucleul echipei tale asigurându-te că detii oamenii potriviți în pozițiile potrivite. Toata lumea aduce un set unic de competențe organizației. Asigura-te că talentele cheie sunt aliniate cu munca pe care o fac.

-Intelege destinația ta și pastreaza o imagine clară a acesteia. În fazele anterioare ale unei afaceri, este mai ușor să știi unde vrei să mergi, dar ca venituri, munca în echipă și obstacolele vor aparea in drum ani mai târziu, mulți antreprenori își pierd din vedere destinația în loc să se concentreze asupra viitorului apopiat.

Abordează aceste probleme comune pentru a atenua anxietatea.

  1. Furia

Acțiunile și deciziile luate intr-un moment de furie sunt negative în mod automat. Furia este puternica, dar ușor de controlat, deoarece timpul poate risipi acea emoție puternică. Unele dintre cele mai grave decizii pot fi luate în momente de furie și pot fi evitate cu ușurință dacă astepti 30 – 40 de minute între emoție și acțiune. Tine minte că mânia poate fi deosebit de periculoasa atunci când este combinata cu mândria. Dureaza mai mult de 30 de minute pentru a reflecta asupra factorilor care te-au determinat să te simti în acest fel și să te concentrezi pe un mod pozitiv de a transforma situația. Nu lăsa emoțiile imediate să iti rănească sentimentele și sa iti provoace o dorință de răzbunare imediată.

  1. Frica

Frica este emoția care ne împiedică să riscam pentru lucrurile mai mari. Ori ne este frica de rezultatul a ceea ce suntem pe cale să facem, sau ne este teama ca vom esua. Ne temem ca afacerea pe care dorim să o fondam va fi prea grea, sau ar putea să nu funcționeze. Ne temem de a investi din cauza pierderii potențiale. Ne este teama de respingere, deci nu ne apropiem de potentialii clienti, la un eveniment de networking.

Frica poate fi ușor de manipulat prin capacitatea de a evalua riscul și rezultatele posibile. Trebuie să privim câștigul maxim și pierderea, iar apoi sa determinam cursul propriu-zis al acțiunii. Dar, mai întâi trebuie să acceptăm faptul că, fără risc, nu poate exista nici o întoarcere.

Data viitoare cand vei simti frică, asteapta un moment fara sa faci nimic. Nu poti evalua riscul, atunci când esti emotional și nu poti justifica în mod clar rezultate. Apoi acționează.

http://www.success.com/article/3-emotions-all-entrepreneurs-feel-and-how-to-keep-them-in-check

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 45