Trei moduri in care sa fii concediat te pot ajuta in cariera

AAEAAQAAAAAAAAg1AAAAJDUyOWYxZjQ5LTc5MzAtNGMyMy1iYWQ3LWZlZTlmYWE3OGJhZg

Confruntarea cu o “plecare involuntară” – așa cum este numita în HR, nu este distractiva. Nimanui nu-i place sa piarda  locul de muncă. Se poate incheia cu o criză de încredere, care creează, de asemenea, unele provocări suplimentare pentru căutarea unui alt loc de muncă. De exemplu, cum vei răspunde în mod corespunzător la întrebarea “De ce ai fost concediat?” în următorul interviu.

Ca si antrenor de cariera, care a lucrat cu sute de oameni care au incearcat sa faca fata concedierii, s-au descoperit vești bune: mulți oameni care au fost concediati au sfârșit mai bine pe termen lung. Iata de ce:

1) Au fost forțati să re-evalueze drumul carierei lor. Atunci când aruncau o privire la cursul evenimentelor care au dus la concedierea lor, au realizat că o parte a problemei a fost înrădăcinată în faptul că nu au fost mulțumiți de ceea ce făceau la muncă. Aceasta i-a forțat să contemple dacă sa ramana în același loc de muncă, industrie, profesie. Soluționarea conflictului intern ajută o persoană sa obtina o viziune mai clară asupra a ceea ce trebuie să facă să se simtă mai mulțumiți și de succes în cariera lor.

2) I-a făcut să se gandeasca mai  bine la o afacere proprie. Mulți oameni care au fost concediati recunosc sentimentul ca au fost ținuți ostatici cu un set de cătușe de aur de catre  angajator. Oamenii care lucrează pentru o companie sunt angajați. Oamenii care lucrează cu un angajator sunt parteneri de afaceri. Dacă doresti un control mai mare asupra carierei tale, trebuie să obtii mai mult drept de proprietate asupra afacerii tale-astfel încât să poti alege cine doresti să iti devina partener. În cele din urmă, aceasta duce la o relație mai bună – și reduce probabilitatea sa fii concediat în mod neașteptat.

3) Au învățat că erau capabili să depășească un regres profesional. La fel de mult ca fiind concediat doare problema cu încrederea, este modul în care alegi să te ocupi de aceasta problema, care are cel mai mare impact asupra viitorului tau. Folosindu-ti  inteligenta si tenacitatea pentru a te ridica, mergi mai departe, iar sa iti  concentrezi timp si energie pe obtinerea unui nou loc de muncă este vital. Nu există nici o răzbunare mai dulce daca esti concediat decât sa iti gasesti un nou loc de muncă, mai bun si de care sa te bucuri.

Concediera sa întâmplat la milioane de oameni (chiar și celor celebri!)

In fiecare zi, cineva este concediat. Tu nu esti singurul.  Nu lăsa concedierea sa te defineasca si foloseste-o in avantajul tau profesional!

https://www.linkedin.com/pulse/3-ways-getting-fired-could-help-your-career-j-t-o-donnell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 35