Trei oferte pentru portul din Thessaloniki

Grecia ia în serios următoarea privatizare. Cel mai mare port al țării, Piräus, a ajuns între timp în proprietatea chinezilor. Dar Thessaloniki, al doilea cel mai mare port al țării, trebuie să își găsească cumpărător. Printre participanții la licitație se află și o firmă germană.

Privatizarea portului grecesc Thessaloniki ia de asemenea formă. Au fost primite trei oferte cu titlu obligatoriu, anunță Agenția de Privatizare a Țării. Compania germană de investiții pe nume Deutsche Invest Equity Partners, este una din companiile care au emis oferte, apoi International Container Terminal Services (ICTS) din Filipine, precum și P&O Steam Navigation Company (DP World) din Dubai.

Nemții au emis oferta împreună cu armatorul francez CMA CGM, după cum a anunțat directorul de port, Konstantinos Mellios. Portul este un important nod de transport pentru sud-estul Europei. La vânzare se află un pachet de acțiuni care reprezintă două treimi din total.

Se urmărește de trei ani vânzarea a 67% din pachetul de acțiuni a portului Thessaloniki, dar au existat numeroase întârzieri și obstacole. Miercuri angajații portului au ieșit pentru mai multe ore la protest împotriva acestei decizii de vânzare.

Cel mai mare port al țării, Piräus, a fost deja înstrăinat în urmă cu un an către armatorul chinez Cosco. Atena încearcă de ani de zile să accelereze privatizarea proprietății statului, care este condiție pentru a primi ajutor financiar din partea creditorilor internaționali.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Drei-Angebote-fuer-Hafen-von-Thessaloniki-article19764726.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =