Trei sfaturi despre productivitate, care de fapt te fac sa iti pierzi timpul

Anumite activități care par a fi productive sunt de fapt pierdere de timp, în schimb lucrurile care par a fi o pierdere de timp pot ajuta la reducerea stresului și creșterea productivității. Nu mă crezi? Să ne uităm la cateva dintre strategiile cele mai comune utilizate pentru a combate amanarea sa descoperim astfel modul în care acestea ajuta cu adevărat productivitatea.

1. Evita distragerea atenției de catre site-urile web.

Primul lucru pe care il faci cand încerci sa eviti amânările este sa blochezi site-urile web care te fac sa iti pierzi timpul, cum ar fi Facebook și YouTube. Există nenumărate aplicații, extensii de browser și alte instrumente concepute pentru a te ajuta sa ramai concentrat prin blocarea site-urilor care iti distrag atentia.
Pare a fi o mare strategie. La urma urmei, un studiu recent realizat de Paychex a constatat ca 46 la suta din generatia mileniului recunoaste ca pierde timpul la locul de muncă în fiecare zi, navigand pe internet. Dar, când respondenții au fost întrebați care strategii pentru pierderea timpului au functionat, blocarea site-urilor a fost evaluata ca strategie mai puțin eficientă. De ce? Pentru că petrecand câteva minute pe o activitate fără sens te poate ajuta de fapt sa te reorientzi.

De fapt, 57 la suta dintre angajatori si 64 la suta dintre angajatii intervievati de Staples spun ca pauzele adecvate sunt un factor cheie pentru productivitatea generală. Gandeste-te: Când îți petreci întreaga zi holbandu-te la nesfârșit la același ecran și lucrand la aceeași sarcină, creierul devine obosit, ochii obosesc și devii stresat. Dar dacă optezi pentru pauze mici de-a lungul zilei, acorzi mintii șansa de a lua o pauză si te reincarci cu energie.

Așa că, de fiecare dată când începi să te simti copleșit, obosit sau frustrat, ia o pauză. Mergi mai departe și deruleaza pe Facebook, vizioneaza un video cu câini pe YouTube sau fa chiar o plimbare în jurul clădirii. Când te întorci la munca, vei fi mai fericit și mai productiv.

2. Verifica emailuri-le.

Ajungi la birou dimineața, iti cumperi cafeaua și care este primul lucru pe care îl faci? Verifici email-urile. Iti petreci prima parte a diminetii sortand mesajele primite, răspunzând la e-mailurile co-lucrătorilor și managerilor. Când treci prin toate in cele din urmă, simti ca ai realizat ceva important, te simti minunat! Dar, în realitate nu ai realizat mare lucru, iar restul zilei este configurat pentru o mare parte din aceeași problema. De fiecare dată când trimiti sau citesti un e-mail, îți pierzi timpul și unii profesioniști încep să realizeze.

Intr-un studiu publicat de Unify pe 9000 de lucrători din S.U.A., Regatul Unit și Germania, 28 la suta au spus ca e-mailul este lucrurl pe care ar dori cel mai mult sa il vada eliminat de la locul de muncă. De ce? Angajații cred că este ineficient, distrage atenția, ia prea mult timp și că există modalități mai bune de a comunica.

Deci, care este cea mai buna, eficientă și mai productivă forma de comunicare? Față în față. Cu toate că o conversație ar putea parea ca ar dura mai mult timp, de fapt, ea ajută la îmbunătățirea productivității. În loc sa trimiti email-uri înainte și apoi sa astepti dupa răspunsuri, poti soluționa instantaneu orice întrebări sau probleme.

3.Planifica fiecare zi, cu o listă de rezolvat.

Sfatul pentru productivitate Nr 1 pe care l-ai auzit de multe ori este sa fii organizat, sa iti planifici ziua cu o listă a lucrurilor de rezolvat. Și, în teorie, sună grozav. Dar, în realitate, ziua ta de lucru este rar asa de simplă.
Iti planifici ziua într-un fel, dar managerul tău vine la tine cu o cerere urgentă. Din păcate, această situație este comună. Prin urmare, deși lista ta are intenții bune, aceasta nu ține cont de flexibilitatea necesară pentru a gestiona proiecte și probleme care apar brusc pe tot parcursul zilei. Astfel lista ta cu lucruri de facut este acum doar o amintire a tuturor lucrurilor pe care nu le-ai făcut, și care pot provoca stres major.

În schimb, scrie o listă cu ceea ce ai realizat de fapt, la sfârșitul fiecărei zile. In acest fel te simti motivat de tot ce ai făcut și iti dai seama de productivitatea reală.

http://www.success.com/article/3-popular-productivity-tips-that-are-actually-wasting-your-time

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4