Trei sfaturi pentru a fi un ascultator mai bun

listenup

Fii cel la care prietenii tăi se pot confesa și pe care pot conta.

Nu există nici o îndoială, vorbind cu prietenii, când trecem printr-o perioada grea este importanta bunăstarea noastră emotionala. Dar nu toti prietenii sunt buni ascultatori; identificarea confidentilor potriviti este importantă.

“Există trei feluri de oameni”, spune psihologul Kevin Gilliland, director executiv al grupului Innovation360 din Dallas. “Sunt cei care vor să-ți spuna ce să faci cu privire la această problemă. Și sunt cei care nu știu ce sa faca. Amândoi sunt la fel de nefolositori “.

Cei mai buni oameni in care poti sa ai incredere sunt cei care se încadrează între cei care dau sfaturi (care nu va vor asculta bine) și majoretele (care iti vor spune doar ca ei cred în tine): cei care vor asculta, dar care vor spune, de asemenea, lucruri pe care ai nevoie sa le auzi. Gilliland spune ca oamenii din mijloc nu sunt partinitori, spun lucruri care sunt adevărate și adreseaza întrebări bune.

“Avem nevoie de oameni care ne cunosc și ii cunoaștem, cu care există un sentiment de încredere și siguranță”, spune el. “Acei oameni din mijloc știu că vorbele lor ne pot afecta. Sunt precauti și sunt blânzi. Nu încearcă să gaseasca argumente, ei încearcă să ne facă să vedem ceva ce noi nu am vazut. “

Iată câteva sfaturi pentru a fi un ascultator bun:

1.Ascultă înainte să vorbești.

Doar pentru că știi ce ai face într-o situație similară nu înseamnă ca sfatul tau va ajuta, spune Gilliland. Asculta percepția prietenului tau asupra problemei înainte de a oferi soluții.

  1. Nu te baza pe banalități.

În timp ce crezi ca este plăcut să-ti demonstrezi sprijinul pentru prietenul tău, pur și simplu spunând: “Știu că vei reusi!” Poate reprezenta o lovitura pentru prietenul tau care are nevoie de ajutor psihic, nu doar o majoretă.

  1. Descopera ce se află în spatele poveștii.

Asculta subtextul emoțional, cum ar fi indoiala, mania, auto-culpabilizarea, ambiția, sau frica, și adreseaza întrebări fără judecată sau critica. Scopul tau este de a-l indruma pe prietenul tau spre înțelegere.

http://www.success.com/article/3-tips-for-being-a-good-sounding-board

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 54