Trei trucuri ale mintii pentru a te face mai productiv

Ai descoperit vreodata că ai probleme când te concentrezi sa termini ceva urgent? Șanse sunt, sigur ti s-a întâmplat, fiindu-ti greu să te concentrezi pe productivitate si chiar sa iti afecteze munca sau viața personală.

Iată trei sfaturi puternice care te vor ajuta să profiti de avantajele unei minti limpezi.

1. Scrie-ți gândurile pe hârtie.

Uneori nu te poti exprima așa cum ti-ai ori. Poate că te preocupi sa nu ranesti pe cineva apropiat sau iti este teamă că cuvintele tale vor crea mai multe probleme decât merită. Problema e că menținerea emoțiilor îmbuteliate nu este sănătoasă pentru mintea ta sau pentru corpul tău.
Pentru a remedia aceste ocazii, mergi la a cumpăra un carnetel special pentru a-ti permite să te exprimi, fara sa ranesti sentimente. Ori de câte ori Abraham Lincoln dorea să spună cuiva ce credea despre el cu adevarat in anumite momente, acesta scria o scrisoare unde spunea absolut tot ce gandeste dar nu o expedia niciodata. Din punct de vedere terapeutic, iti permite să te eliberezi de tot , în același timp făcându-te sa te simti mai bine și mai productiv.

2. Găseste-ti practica personalizata de meditație.

Exista multe practici de meditație pe care le poți încerca. Meditația poate fi orice loc sau practică de care te bucuri. Este un exercițiu de care te poti bucura în singurătate. Este un loc unde poti merge să fii singur și să-ti limpezesti mintea.
Oricare ar fi scenariul, fă-o. Găseste un loc unde poti merge pentru a scăpa de agitația vieții cotidiene. Această practică zilnică îți va da liniște. Și dacă alegi un fel de exercițiu fizic, acest lucru este de două ori bun pentru tine mental și fizic.

3. Găseste distragerea atenției.

Acest lucru poate părea contraproductiv, dar neurologii din cadrul Brown University au ajuns la concluzia că solutia pentru o anumită productivitate se află la baza distragerii. Mintea ta poate găzdui doar o idee la un moment dat și atunci când nu ești productiv, inseamna ca ai alte gânduri care te țin de la obiectivele tale.
Deci, pentru a crea o minte clară, ai nevoie de o distragere a atenției. Distragerile, chiar daca nu sunt soluția perfectă pentru cineva care ar trebui să fie concentrat, poate fi o modalitate foarte bună de a încărca celulele uzate ale creierului pentru a le pregati pentru a doua rundă.

Dacă ai ceva probleme în a fi productiv, aceste sugestii sunt suficient de puternice pentru a reporni totul.

http://www.success.com/article/3-mind-tricks-to-make-you-more-productive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =