Treisprezece lucruri pe care oamenii puternici mental nu le fac

13-Things-That-Will-Make-You-Much-Happier

Cu toții ajungem la punctele critice din viața noastră, unde ne este testată puterea mentală. Ar putea fi un prieten toxic sau un coleg, un loc de muncă, sau o relație esuată. Oricare ar fi provocarea, trebuie sa vedem lucrurile printr-un nou obiectiv, și să adoptăm măsuri decisive, dacă dorim să avem succes.

Sună simplu, dar nu este. Este fascinant cum oamenii puternici mental s-au separat de mulțime. În cazul în care alții văd bariere de netrecut, ei văd provocări ce pot fi depăşite. Prea mulți oameni cedează la conceptul greşit că forța mentală provine din trăsăturile naturale, intacabile care aparțin doar unora mai norocoşi. Este ușor să cadem pradă acestei erori.

În realitate, puterea mentală este sub controlul fiecăruia dintre noi, și este o chestiune de inteligenta emotionala (EQ). Partea frumoasă a EQ este că reprezintă o abilitate flexibilă care poate fi îmbunătățită cu ușurință cu un efort. Absolut oricine îşi poate spori EQ-ul prin simularea obiceiurilor oamenilor inteligenți emoțional. Următoarele sunt cateva lucruri critice pe care oamenii puternici mental nu le fac.

1.Ei nu stau în zona lor de confort. Constiinta de sine este fundamentul inteligentei emoţionale, și creșterea conștiinței de sine nu este confortabilă. Nu poţi crește EQ-ul fără a descoperi de ce ai nevoie pentru a reusi și ce ar trebui să schimbi. Acest lucru este greu pentru că atunci când te privesti, nu o să îţi placă tot ceea ce vezi.

 1. Nu le este frica de provocări. Ei spun că să ai curaj inseamnă să fii speriat de moarte să faci ceva și îl faci oricum. În cazul în care utilizezi frica drept o scuză pentru a nu face ceva, ai pierdut deja. Nu e vorba că oamenii inteligenți emoțional nu se tem-ei pur și simplu se ridică si luptă, indiferent de frică.

 2. Ei nu încetează să creadă în ei înșiși. Oameni inteligenți emotional perseverează. Ei nu renunță în fața eșecului, şi nu renunță, deoarece se simt obosiţi sau inconfortabil. Sunt concentrati pe obiectivele lor, nu pe sentimentele de moment, și care le păstrează chiar și atunci când lucrurile merg prost.

 3. Ei nu au nevoie de atenție. Oamenii care întotdeauna cerșesc atenție sunt nevoiaşi. Ei se bazează pe atenția de la alte persoane, pentru a forma o auto-identitate. Oamenii puternici mental, fac ceea ce vor să facă și ce trebuie făcut, indiferent dacă cineva îi susţine.

 4. Ei nu acționează precum ticăloșii. Oameni care acționează precum ticălosii sunt nefericiți și nesiguri. Acestia reactionează într-un astfel de mod deoarece nu au puterea emoțională de a fi drăguţi atunci când nu simt. Oameni inteligenți pun mare valoare pe relațiile lor, ceea ce înseamnă că tratează pe toată lumea cu respect, indiferent de starea de spirit în care se află.

 5. Ei nu ţin ranchiună. Emoțiile negative care vin cu mentinerea ranchiunei sunt de fapt un răspuns al stresului.Cercetatorii de la Universitatea Emory au descoperit că stresul contribuie la hipertensiune arteriala si boli de inima. Tinand pică înseamnă că o ții pe stres, iar oamenii inteligenți emoțional știu să evite acest lucru.

7.Evită persoanele negative. Oamenii negativi sunt vești proaste pentru că traiesc în problemele lor și nu reușesc să se concentreze pe soluții.

 1. Nu Pierd timpul părându-le rău pentru ei înșiși. Oamenii puternici au învățat să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor și pentru rezultate și au obținut abilitatea de a înțelege faptul că adesea viața nu e corectă.

 2. Nu consideră că lumea le datorează ceva. Oamenii inteligenți emotional cred că lumea este o meritocrație și că singurele lucruri pe care le merită sunt acelea pe care le câștigă. Oameni care nu dispun de EQ de multe ori se simt îndreptățiţi. Ei cred că lumea îi datorează ceva. Din nou, este vorba despre locul controlului. Oamenii inteligenți emotionali știu că numai ei sunt responsabili pentru succesele sau eșecurile lor.

 3. Nu se închid în ei. Atunci când oamenii nu acceptă informații sau opinii noi, de obicei, fac acest lucru pentru că se simt în pericol. Acestia consideră că acceptand că altcineva are dreptate înseamnă că ei au greşit și că e foarte incomod pentru persoanele lipsite de EQ.

 4. Nu permit nimănui să le strice fericirea. În timp ce este imposibil să opreşti reacțiile la ceea ce cred alții despre tine, nu trebuie sa te compari cu alții. Indiferent de ceea ce cred oamenii despre tine în orice moment particular, un lucru este sigur; nu esti niciodata la fel de bun sau rău precum spun ei.

 5. Nu îi deranjează succesul celorlalți

E nevoie de un caracter puternic pentru a fi cu adevărat bucuros și încântat de succesul celorlalți. Oamenii puternici au această abilitate și nu devin geloși atunci când alții au succes.

 1. Nu trăiesc în trecut. Când trăiești în trecut, trecutul devine prezent și te -mpiedică să mergi mai departe.

http://www.talentsmart.com/articles/13-Things-Mentally-Strong-People-Don%E2%80%99t-Do-1067673705-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 27