Urecheala UE pentru fraude cu fonduri europene, care in termeni diplomatici se chiama “recomandari”, Romania avand cele mai multe, confirmata azi de votul prlamentar de salvare a lui Ponta

140602

De cateva minute, ca raspuns la asteptarile unei lumi intregi, si nu ma refer aci numai la Romania, bravul parlament romanesc il salveaza din nou pe Ponta de inceperea urmaririi penale, dand drum liber coruptiei la nivel inalt. Imediat  a reactionat si presedintele Iohannis declarind:

“Este o dovada de maxima iresponsabilitate si de sfidare la adresa cetatenilor faptul ca parlamentarii ce alcatuiesc majoritatea impiedica justitia sa-si faca datoria, sunt dispusi sa distruga institutia Parlamentului, asa cum ar trebui ea sa functioneze intr-un stat de drept, si sa afecteze imaginea Romaniei pentru a salva politic o singura persoana” Si toate acestea intarite de cateva zile si de raportul OLAF cu un record european de  89 recomandari de actiune antifrauda pentru Romania.

 Potrivit celui mai recent raport anual de activitate, Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a transmis autoritatilor romane 89 de recomandari de actiune, in perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2014. Romania a primit cele mai multe recomandari dintre toate cele 28 de state ale Uniunii Europene.

Suntem urmati de Italia cu 61 de recomandari si Belgia cu 45. Autoritatile romane au la dispozitie un interval de 12 luni pentru a raporta actiunile intreprinse, iar 25 dintre recomandari se afla inca in acest interval. 11 recomandari fac obiectul unei investigatii penale, in timp ce in cazul a 37 dintre ele acuzatiile au fost respinse. 16 cazuri s-au finalizat cu sanctiuni. Alte detalii, dupa zambet.

——————————————————————————————————————————————-

regular_smile..…gasiti asemanarea cu copy/paste Ponta….

De ce ai fugit din sala de operaţie înainte de a fi operat?


– Pentru că infirmiera spunea tot timpul:


– Curaj, nu vă fie teamă, e o operaţie uşoară!


– Păi şi?… asta nu te-a liniştit?


- Nu. Pentru că vorbea cu chirurgul.

——————————————————————————————————————————————-

Pe ansamblul UE, OLAF a emis un numar de 479 de recomandari, dintre care 96 se afla inca in termenul de 12 luni pentru a primi un raspuns, 77 sunt in curs de investigare, 145 au fost finalizate fara acuzatii, iar 161 cu sanctiuni.

„OLAF are misiunea de a identifica, investiga si opri actele de frauda care implica fonduri ale UE. Activitatea noastra se traduce in rezultate concrete si garanteaza faptul ca banii contribuabililor din UE sunt utilizati in scopul pentru care au fost alocati initial, creand locuri de munca si crestere economica in Europa”, a declarat directorul general al OLAF, domnul Giovanni Kessler, la conferinta de presa din data de 2 iunie 2015.

 

Context

In 2014, Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a finalizat un numar mare de investigatii, continuand, in acelasi timp, sa reduca durata totala a acestora. A emis un numar de recomandari care reprezinta un record pentru ultimii cinci ani. OLAF a recomandat recuperarea a 901 milioane de euro, suma care ar trebui sa fie restituita treptat bugetului UE si astfel sa contribuie la finantarea altor proiecte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 16