Trimiterea după gratii pentru neplata contribuțiilor, în Romania, de ce în țările din vest nu se procedează așa, cum fac austriecii

Incompetenta parlamentara creeaza ingrijorare in randul imm-uri-lor șocate de pedeapsa cu inchisoarea pentru neplata contributiilor, ce este așa de greu să mergem pe expierențe testate de-a lungul anilor în alte țăari din vest.

In ultimele luni vedem cu toții cum o mâna de oameni cu tot felul de probleme penale, dar parlamentari alesi, dau dureri de cap mediului de afaceri romanesc prin tot felul de aberatii legislative.

Multi antreprenori au trecut prin situatii ridicole cand nu puteau plati obligatiile la stat desi aveau de incasat tot de la stat, dar statul a trecut la blocarea contului fara nici o discutie si astfel firma s-a blocat, nemaiavind alta iesire.

Acum, prin noua lege, intr-o astfel de situatie mai poti face si puscarie, pentru ca, acea prevedere din articolul cu pricina, si anume, “neplata cu intentie” este atit de interpretabilă incit va trebui sa cheltuiesti bani cu avocatii ca sa convinga judecatorul cănu a fost cu intentie și  prin urmare sa nu te bage dupa gratii.

IVOLINE, specilizat de șapte ani în promovarea de expierente in afaceri, a luat legatura cu cateva firme de contabilitate din Austria, ca sa va informăm cum e la altii, sa nu inventam noi roata, dacă tot existață.

Iata cum e la firmele din Austria: Contribuțiile sunt desigur ca și în noua lege de la noi tot la angajat – toate bune și frumoase până aici, ce se întâmplă însă când un angajator nu poate plăti obligațiile aferente angajatului către statul austriac.

Acolo procedura e simplă, dacă plata nu s-a făcut în termen de trei zile în următoarele trei zile firma va fi vizitata de către fiscul local, care, împreună cu o societate specializată, în cazul nostru societățile de practicieni in insolvență îi preia dreptul administratorului de a mai administra societatea pe o perioadă de trei luni de zile, perioadă în care lucrurile se pot regla sau societatea este declarată în insolvență.

Și desigur, toate acestea fără amenințarea cu pușcăria sau alte metode tipic comuniste cum încearcă să facă parlamentarii noștri prin noile prevederi legislative.

Simplu, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =