Trucuri geniale în citirea limbajului corpului

AAEAAQAAAAAAAAXEAAAAJDc2YjlmNGI3LWYwYmYtNGE2MS1hMGQzLWQxODhjZTA3OTc2Mw

Dacă stii cum să îl citesti, limbajul corpului oferă o cantitate impresionantă de informații cu privire la ceea ce alte persoane gândesc . Și cine nu și-ar dori să citească mințile oamenilor ?

Cercetarile UCLA au constatat că doar 7% din comunicare se bazează pe cuvintele reale pe care le spunem. În ceea ce privește restul, 38% provine din tonul vocii, iar restul de 55% provine din limbajul corpului. Atunci când lucrezi din greu și faci tot ce poti pentru a atinge obiectivele, acel ceva care îti poate da un avantaj este foarte important şi iti va simplifica calea spre succes.

TalentSmart a testat mai mult de un milion de oameni și a constatat că nivelurile superioare de performanță sunt ocupate de oamenii cu o inteligenta emotionala bogata (90% dintre cele mai bune performanțe mai exact). Acești oameni cunosc puterea pe care semnalele nerostite o au în comunicare, și monitorizează limbajul corpului în mod corespunzător.

Data viitoare când te afli într-o ședință, urmăreşte aceste indicii:

Brațele și picioarele încrucișate, semnal de rezistență la ideile tale. Brațele și picioarele încrucișate sunt bariere fizice care sugerează că cealaltă persoană nu este deschisă la ceea ce spui. Chiar dacă aceasta este zambitoare si angajată într-o conversație plăcută, limbajul corpului o dă de gol. Psihologic, picioarele sau brațele încrucișate semnalează că o persoană este blocată mental, emoțional și fizic dincolo de ceea ce se află in fata ei.

Zâmbetul cu încreţirea pielii din coltul ochilor. Când vine vorba de zambet, gura poate minți, dar ochii nu pot. Oamenii de multe ori zâmbesc pentru a ascunde ceea ce într-adevăr gândesc și simt, astfel încât data viitoare când vrei să știi dacă zâmbetul cuiva este autentic, uita-te la colţurile ochilor pentru a vedea daca pielea este incretita. În cazul în care este, acel zâmbet ascunde ceva.

Copiatul limbajului corpului este un lucru bun. Ați fost vreodată într-o întâlnire cu cineva și a-ţi observat că de fiecare dată când incrucişeai picioarele, interlocutorul a făcut același lucru? Sau îşi apleacă uşor capul în același mod ca şi al tău când vorbești? Acesta este de fapt un semn bun. Oglindirea limbajul corpului este ceva ce facem inconștient şi când ne simțim o legătură cu cealaltă persoană. Este un semn că discuția decurge bine și că cealaltă persoană este receptivă la mesajul nostru. Aceste cunoștințe pot fi deosebit de utile în negocieri, deoarece ne arată daca cealaltă persoană se gândeşte la afacere.

Pozitia corpului spune povestea. Ai văzut vreodată o persoană care se plimbă prin cameră, și imediat, a gasit solutia a ceea ce cauta? Acest efect este în mare măsură legat de limbajul corpului, si include, pozitia corpului in picioare şi de multe ori gesturi făcute cu palmele îndreptate în jos, deschise sau intinse. Menținerea unei pozitii corecte, cere respect și promovează angajamentul, fie că ești un lider sau nu.

Ochii care mint. Cei mai mulți, probabil, au crescut cu expresia : “Privește-mă în ochi atunci când vorbești cu mine!” Părinții noștri au operat sub presupunerea că este greu să te uiti in ochii cuiva când minți, și au dreptate într-o anumită măsură . Dar aceasta este o cunoștință comună pe care oamenii de multe ori o vor face în mod deliberat, pastrand contactul vizual într-o încercare de a acoperi faptul că mint. Problema este că cele mai multe dintre ele mențin contactul vizual pâna la punctul în care se simte inconfortabil.

Sprâncenele ridicate, semn de disconfort. Există trei emoții principale care fac o persoana să ridice sprancenele: o surpriză, ingrijorare, și frica. Încercați să ridicati sprâncenele intr-o conversatie obişnuită , relaxată cu un prieten. Este greu, nu-i așa? Dacă cineva care vorbește cu tine ridică sprâncenele, iar subiectul nu este unul care ar provoca în mod logic o surpriză, e timpul să iti faci griji, deoarece ascunde ceva dubios.

Dând din cap aprobator in mod exagerat. Atunci când spui cuiva ceva și acea persoană dă din cap excesiv, acest lucru înseamnă că este îngrijorată cu privire la ceea ce crezi tu despre ea sau că te îndoieşti de capacitatea ei de a urma instrucțiunile.

Concluzia este că, chiar dacă nu se poate citi gândurile exacte ale unei persoane, poți învăța multe de la limbajul corpului, și aceasta e valabil mai ales atunci când cuvintele și limbajul corpului nu se potrivesc.

https://www.linkedin.com/pulse/great-tricks-reading-peoples-body-language-dr-travis-bradberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6