Trump ar putea costa economia Americii un bilion de dolari

c607486074b42be5451a0509b560b844

Dacă Donald Trump va deveni președinte al SUA, economia americană va trăi vremuri tulburi. Cel puțin astfel arată o cercetare a unei firme britanice de consultanță. În consecință, economia SUA se va contracta cu un bilion de dolari americani și va ajunge în impas.

 Dacă republicanul va câștiga alegerile de pe data de 8 noiembrie, oamenii de știință estimează o creștere economică mult mai lentă decât în cazul în care alegerile vor fi câștigate de democrata Hillary Clinton, anunță Institutul Oxford Economics. Iar în anul 2019 economia americană ar putea ajunge în impas.

În total performanța economică ar trebui să ajungă în anul 2021 la 17,5 bilioane de dolari dacă țara va fi condusă de Trump. Dacă Clinton va deveni însă următorul președinte american, atunci performanța economică se va ridica la 18,5 bilioane de dolari. În acest caz Oxford Economics prevede rate constante și relativ stabile de creștere de circa două procente anual începând cu anul 2017.

Diferențele financiare reies din promisiunile făcute de Trump în cadrul campaniei sale electorale, precum reduceri de taxe, măsuri comerciale și deportarea în masă a imigranților fără acte în regulă.

Dacă politica lui Trump va fi una de succes, atunci urmările ar putea fi chiar mai profunde, explică Oxford Economics. Compania se descrie ca fiind independentă și acționează la nivel global, are sediul central în Anglia dar și alte birouri pe teritoriu american.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Trump-koennte-USA-eine-Billion-Dollar-kosten-article18633186.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1