Trump despre Papa Francisc: ‘Este cineva, este cu adevărat bun’

Președintele american Donald Trump a fost extrem de generos în complimente la adresa Papei Francisc după întâlnirea avută miercuri cu acesta, la Vatican, relatează DPA.

”El este cineva, este cu adevărat bun, am avut o întâlnire fantastică și un extraordinar tur (al Vaticanului); a fost cu adevărat frumos”, a spus Trump.

În cursul unei întâlniri cu premierul italian Paolo Gentiloni, liderul de la Casa Albă a afirmat: ”Ne place Italia foarte, foarte mult”.

Papa Francisc și Donald Trump s-au întâlnit miercuri la Vatican într-o reuniune privată care a durat 27 de minute, potrivit EFE.

Cei doi au avut un dialog ‘cordial’ în care au susținut ‘promovarea păcii în lume’ prin intermediul negocierilor politice, potrivit unui comunicat difuzat de Vatican, care a adăugat că în cadrul discuției private cei doi lideri au avut ‘un schimb de puncte de vedere asupra unor teme legate de actualitatea internațională’.

Pacea mondială trebuie obținută ‘prin intermediul negocierilor politice și al dialogului interreligios, cu accent deosebit pe situația din Orientul Mijlociu și protejarea comunităților creștine’, se mai menționează în comunicatul Vaticanului difuzat după întâlnirea dintre Papa Francisc și Trump.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − 81 =