Trump este indus în eroare de Nigel Farage, având “percepţia deformată” că UE s-ar destrăma

nigel-farage-afp-640_650x400_61467696147

Echipa de tranziţie a lui Donald Trump a sunat la instituţii europene pentru a se interesa ce ţară ar urma să mai iasă din Uniunea Europeană după Marea Britanie, afirmă Anthony Gardner, actualul ambasador al SUA la UE, avertizând că viitorul preşedinte al SUA este indus în eroare de Nigel Farage.

“A existat o întrebare care a fost adresată – practic care este următoarea ţară care ar părăsi UE, sugerându-se că organizaţia s-ar destrăma”, a declarat Anthony L. Gardner.

Donald Trump pare să aibă “o percepţie deformată” despre viitorul Uniunii Europene, indusă de Nigel Farage, liderul formaţiunii populiste Partidul Independenţei Marii Britanii, a adăugat Gardner, citat de EUObserver.

“Această situaţie este reprezentativă pentru percepţia generală, care este o percepţie deformată, una posibil indusă de Nigel Farage la Washington; este o caricatură”, a subliniat actualul ambasador american la UE.

Referindu-se la faptul că Donald Trump a salutat decizia Marii Britanii de a părăsi UE şi la influenţa lui Nigel Farage asupra liderului american, Gardner a inistat: “Să devenim noi majoretele Brexit şi să încurajăm un Brexit 2, 3, este culmea absurdului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =