Trump intensifică conflictul comercial cu Canada

Prin anunțul introducerii de taxe vamale punitive asupra importurilor de lemn, președintele american Trump și ministrul său al comerțului, Wilbur Ross, alimentează un conflict comercial exploziv în relația cu Canada. Industria americană a construcțiilor avertizează cu privire la urmările acestui conflict.

Disputele comerciale dintre SUA și Canada au atins o nouă etapă după acuzații feroce ale guvernului american. Trump ar fi declarat la Washington cu ocazia semnării unui decret privind politica agrară că, Canada este foarte “nepoliticoasă” cu Statele Unite. Guvernul canadian a reacționat cu indignare. Chiar și sectorul construcțiilor din SUA a exercitat critici considerabile și a avertizat că, constructorii de locuințe din propria țară sunt victime ale conflictului comercial.

Întrebat cu privire la un conflict comercial cu Canada, Trump a răspuns că nu are nici un fel de temeri. SUA a anunțat deja anterior că va introduce o taxă vamală punitivă de 20% asupra importurilor de material lemnos rășinos. Ministrul American al Comerțului, Wilbur Ross, a acuzat Canada că ar fi încălcat acordurile comerciale. Mai este vorba și despre posibile subvenții ilegale pentru sectorul lemnos din Canada.

Canada a respins acuzațiile, ele sunt considerate a fi nefondate și lipsite de sens. Guvernul de la Ottawa a anunțat că va apăra viguros interesele industriei canadiene de lemn. Deciziile guvernului Trump va majora costurile pentru familiile americane care vor să construiască case sau să le renoveze.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Trump-forciert-Handelsstreit-mit-Kanada-article19809456.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =