Trump promovează o mega investiție din Asia

50f62435a06372ec5361aec06b8654b2

După o scurtă întâlnire cu viitorul președinte american, directorul executiv al concernului japonez Softbank a anunțat că dorește să investească 50 de miliarde de dolari în SUA. Dacă este vorba despre noi planuri de investiții, asta nu au dorit să precizeze, la fel cum au făcut și când au fost întrebați de originea banilor.

Concernul japonez de telecomunicații și tehnologie, Softbank, vrea ca în următorii ani să investească 50 de miliarde de dolari în SUA și să creeze acolo 50.000 de noi locuri de muncă. Declarația aparține directorului executiv al Softbank, Masayoshi Son, la o scurtă reuniune comună cu președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, reuniune ce a avut loc la New York. Un purtător de cuvânt al concernului Softbank de la Tokyo nu a dorit să comenteze informația. El a subliniat că există un material video care prezintă imagini cu Trump și Son, fiind prezentate de televiziunea americană Fox10 Phoenix. Acolo directorul Softbank explică în fața camerei că, concernul său va investi în noi companii de tip start-up în SUA.

Softbank nu ar fi luat niciodată această decizie, dacă Trump nu ar fi câștigat alegerile. Detaliile tranzacției rămân încă neclare. Softbank a anunțat deja din luna octombrie că, împreună cu fondul de stat al Arabiei Saudite și alți investitori dorește să formeze un fond cu valoare totală de 100 de miliarde de dolari pentru investiții la nivel mondial în companii tehnologice.

La întrebarea privind suma de investit numită de Trump, de 50 de miliarde de dolari pentru SUA, care este posibil să fie parte din acest fond, purtătorul de cuvânt nu a dorit să ofere informații.

http://www.n-tv.de/politik/Trump-prahlt-mit-Mega-Investition-aus-Asien-article19268841.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 72