Trump vrea să dezvolte forajele petroliere

Obiectivul declarat al administrației Trump este de a face din SUA “cea mai mare superputere a lumii”. O putere economică sporită este promisă de forajele petroliere offshore în propriile ape de coastă. Pe de altă parte, există o rezistență masivă din partea populației.

Guvernul american vrea să dezvolte substanțial activitățile de forare pentru petrol și gaze naturale, din largul coastelor americane. Acest lucru atrage critici din partea mediului politic. Planul prevede autorizarea tuturor forajelor petroliere propuse în apropierea coastelor americane, chiar și în zonele protejate din Atlantic sau Oceanul Arctic. Guvernatorul republican al statului Florida, Rick Scott, a avertizat cu privire la impactul pe care o astfel de decizie o poate avea asupra mediului.

Ministrul de Internet Ryan Zinke a promis că guvernul va analiza toate preocupările înainte ca planurile să fie finalizate. Zinke a declarat că toate părerile părților afectate vor fi luate în considerare. Planul se regăsește deocamdată în faza incipientă. Acesta face parte din linia directivă impusă de președintele Donald Trump – “America First”.

Zinke spune că nu există o diferență clară între slăbiciune energetică și dominație energetică. Sub conducerea președintelui Trump SUA poate deveni cea mai mare superputere, pentru că există mijloacele potrivite. Planul prevede ca pe o perioadă de cinci ani de zile să fie acordate un număr de 47 de licențe de foraj în 90% din apele teritoriale ale Statelor Unite. Ar fi o creștere semnificativă a numărului de licențe acordate, față de perioada predecesorului Barack Obama. Guvernul promite că vor fi create numeroase noi locuri de muncă.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Trump-will-Olbohrungen-ausweiten-article20214891.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 54