Trump vrea să renegocieze rapid acordul NAFTA

SUA a anunțat că nu vrea să renunțe la acordul NAFTA. Dar acesta ar trebui renegociat cu Mexic și Canada. Președintele american Donald Trump vrea să realizeze acest lucru cât mai curând posibil.

SUA, Canada și Mexicul sunt, potrivit datelor americanilor, în pragul unei renegocieri rapide a acordului de liber schimb NAFTA. Președintele american Donald Trump a confirmat că, cel puțin pentru moment, acordul nu va fi eliminat complet. În schimb anumite clauze vor trebuie renegociate în relația cu țările vecine.

Pentru el este un privilegiu să grăbească aceste negocieri, a mai adăugat Trump în declarație. El crede că rezultatul final al negocierilor va face din cele trei națiuni participante jucători mai puternici și mai competitivi pe piața internațională. Trump a avut anterior convorbiri telefonice cu premierul canadian Justin Trudeau și cu președintele mexican Enrique Peña Nieto.

Prin acest document, care reprezintă unul dintre cele mai cuprinzătoare contracte comerciale din lume, SUA și Canada sunt împreună cu Mexicul într-o zonă de liber schimb încă din anul 1994. Acest acord a fost pentru mulți un exemplu de succes. Cu toate acestea, Trump a declanșat recent mici dispute comerciale cu Canada, spre exemplu în privința importurilor de lapte sau material lemnos.

Trump a anunțat încă din campania electorală că acest acord de liber schimb este unul catastrofal pentru SUA, pentru firmele americane și în special pentru forța de muncă. Acordul TPP, care era aproape de ratificare, a fost anulat de Trump la scurtă vreme după instalarea sa în funcție. Președintele american favorizează contractele comerciale bilaterale în locul zonelor de liber schimb. Trump a respins cu ocazia unei conferințe comune de presă cu cancelarul german Angela Merkel la Casa Albă acuzațiile că ar fi un șef de stat izolaționist.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Trump-will-Nafta-schnell-nachverhandeln-article19811620.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 50 = 53