Trupuri neînsuflețite care nu se descompun complet

Cimitirele se luptă în prezent cu probleme tot mai mari datorită faptului că trupurile persoanelor decedate se descompun mult mai lent. După expirarea perioadei de concesionare, groparii găsesc rămășițe în fostele locuri de veci. Ce este de făcut? Se caută soluții.

Angajații cimitirelor fac uneori descoperiri macabre: ei ridică morminte noi și dau peste rămășițele persoanelor îngropate anterior, care sunt descompuse doar parțial. Multe trupuri îngropate în cele 32.000 de cimitire tradiționale din Germania nu se descompun decât parțial în perioadele cât locurile de veci sunt concesionate, perioade cuprinse între 15 și 35 de ani. Problema ia amploare, iar în Germania nu mai există nici un cimitir care să nu fie afectat cel puțin parțial, spune expertul biolog de la Bonn, Tade Spranger. Problema este reprezentată în special de solurile umede și argiloase. Ele conservă cadavrele, astfel încât chiar și ani mai târziu caracteristicile faciale ale trupurilor sunt încă foarte bine păstrate, recognoscibile.

Fost administrator de locuri de veci în Baden-Württemberg și scenarist, Peter Wilhelm explică: grăsimile din pielea persoanei decedate se transformă în lipide moarte care se acumulează în țesut. Pe pielea decedatului se formează o substanță albicioasă, sfărâmicioasă, care seamănă cu ceara, iar aceasta poate împiedica complet descompunerea.

Potrivit lui Spanger, de vină pentru aceste “corpuri de ceară” pot fi și solurile epuizate de bacterii, fibrele sintetice din îmbrăcăminte, antibioticele, precum și sicriele moderne impenetrabile. Michael Albrecht de la Asosciația Cimitirelor Germane din Hanovra, este de părere că nu există o creștere a numărului de cazuri. Nu există nici un fel de statistici care să confirme acest lucru, spune expertul.

http://www.n-tv.de/wissen/Manche-Tote-verwesen-nicht-vollstaendig-article20127421.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 40 =