Tsipras amenință creditorii

În cazul lui Alexis Tsipras nervii sunt consumați. Premierul grec alimentează disputa cu creditorii internaționali deschizând încă o dată subiectul reformelor pe care țara sa trebuie să le alimenteze, cu ocazia unui summit special. Vineri miniștri de finanțe din UE se vor reuni în Malta pentru consultări.

Premierul grec Alexis Tsipras insistă asupra unui acord urgent cu creditorii internaționali asupra reformelor. Dacă grupul euro nu va oferi vineri un răspuns elocvent, atunci el va cere organizarea unui alt summit UE, spune Tsipras la Atena, după o întâlnire cu președintele Consiliului UE, Donald Tusk. El a criticat faptul că unii parteneri comerciali nu sunt dispuși să ajungă la un compromis. În ciuda rezultatelor impresionante, unii creditori ai țării par să fie de neclintit, se plânge acesta.

În UE se înmulțesc în prezent voturile care aduc speranță pentru greci. Vicepreședintele Comisiei UE, Valdis Dombrovskis, a declarat că se lucrează la o soluție care este de așteptat să sosească curând. Ei se așteaptă să vadă progrese în cadrul reuniunii miniștrilor UE ce are loc în Malta.

Tsipras a subliniat că economia greacă este pe punctul de a lăsa în urmă criza. Țara și-a îndeplinit obiectivele bugetare în ultimele exerciții. Tsipras crede astfel că, creditorii sunt responsabili pentru că încă nu există un acord privind aprobarea actualei runde de reforme. Pentru că aceștia vin mereu cu cerințe noi. Doar după finalizarea cercetărilor va putea Grecia să primească plăți suplimentare din actualul pachet de ajutor care este evaluat la 86 de miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tsipras-droht-den-Geldgebern-article19781947.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 11 =