Tsipras pune condiții pentru reforme

Conflictul dintre Grecia și creditorii săi continuă: premierul Alexis Tsipras cere mai mult spațiu de manevră în cazul datoriilor naționale. Reformele convenite nu vor fi implementate dacă acest lucru nu se întâmplă. În prezent Atena se pregătește să implementeze reduceri de taxe pentru companii și pentru cei cu venituri reduse.

Premierul grec Alexis Tsipras are în plan să pună condiții creditorilor săi în schimbul implementării următorului val de reforme. Printre acestea se numără reducerea datoriilor, care ar permite Greciei să ia parte la programul de achiziție obligațiuni al BCE, iar un curs pozitiv în privința administrării bugetare ar fi o condiție necesară pentru implementarea măsurilor convenite cu creditorii internaționali, a spus Tsipras în fața unui comitet central al partidului său de stânga, Syriza.

Grecia a negociat vineri la Malta împreună cu creditorii săi despre reformele care trebuie implementate pentru a deschide drumul pentru alte ajutoare de miliarde. După Malta calea este pregătită pentru a se implementa măsuri de reducere a datoriilor. Tsipras ar fi declarat că el încearcă să transmită un mesaj clar că situația de criză a fost depășită. Compromisurile negociate cu creditorii ar permite guvernului să implementeze măsuri pentru reducerea șomajului și sărăciei din țară.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tsipras-stellt-Forderungen-fuer-Reformen-article19787114.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =