Tsipras spune că Germania nu ar trebui să se joace cu focul

Peste șase miliarde de euro ar trebui să ramburseze cei de la Atena în vara acestui an, pentru acest lucru țara are nevoie de noi credite. Premierul grec Alexis Tsipras emite o avertizare în direcția nemților, cancelarul german ar trebui să își pună la punct Ministrul de Finanțe.

După ce litigiul nesoluționat cu Grecia a ajuns din nou pe ordinea de zi, tonul dintre Atena și creditorii internaționali devine tot mai dur: premierul grec Alexis Tsipras a aruncat cu vorbe dure în direcția Fondului Monetar Internațional și a Ministrului German de Finanțe, Wolfgang Schäuble.

FMI nu are curajul de a-și exprima părerea, deci să implementeze măsuri de reduceri ale datoriilor contrar dorinței celorlalți creditori. UE este la rândul ei influențată de apropierea alegerilor din Olanda, Franța și Germania, spune Tsipras cu privire la negocierile ezitante privind reformele.

Mai ales Schäuble a fost afectat de acest schimb de critici. Premierul grec a declarat că roagă cancelarul german să limiteze aceste remarci deplasate ale ministrului Schäuble la adresa Greciei, cum că grecii s-ar fi întins mai mult decât le este plapuma. Cine se joacă cu o zonă euro cu două viteze diferite, va crea divizare și lipsă de omogenitate, se joacă cu focul, a mai adăugat acesta.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schaeuble-soll-nicht-mit-dem-Feuer-spielen-article19698484.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5