TUI vinde acțiunile sale la Grecotel

54171006

TUI vinde acțiunile sale la Grecotel

Acum că s-a ajuns în punctul culminant cu criza datoriilor grecești, concernul turistic TUI se desparte de participația sa în lanțul hotelier din Grecia, Grecotel. Conform grupului, decizia nu are nimic de a face cu situația politică sau economică actuală din Grecia, chipurele.

Asadar, concernul turistic TUI s-a despărțit de participația sa la lanțul grec de hoteluri, Grecotel. Cele 50% din acțiuni au fost vândute către partenerul grec, familia Dskalantonakis, declară un purtător de cuvânt al TUI.

Acesta a mai adăugat însă că decizia nu are nici un fel de legătură cu situația politică sau economică actuală din Grecia, este pur și simplu o decizie prevăzută în strategia brandului și a fost luată cu mai multe săptămâni în urmă. Potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune, TUI a primit între 40 și 50 de milioane de euro pentru afacere.

Cel mai mare concern de călătorii din Europa, TUI, vrea să se concentreze mai puternic pe brandurile propri. Sub acoperișul noii mărci de hoteluri TUI ar trebui să fie incluse peste 50 de locații turistice actuale, dar și unele nou ridicate. Drepturile de marcă comercială pentru Grecotel sunt cu toate acestea la familia Daskalantonakis, astfel că lanțul grec nu se potrivește cu planurile concernului, spune un purtător de cuvânt. Cu acești parteneri TUI vrea însă să mai colaboreze și pe viitor.

Grecotel operează în Grecia potrivit raportului anual din anul 2014 un total de 23 de locații din categoria cu patru sau cinci stele ce însumează 11.000 de paturi. Portofoliul grupului TUI include de asemenea hotelurile Riu, Robinson, Iberotel.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tui-verkauft-seine-Anteile-an-Grecotel-article15439336.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 44