Tunelul subacvatic Danemarca-Germania a primit undă verde

_84453517_84453441

Tunelul subacvatic Danemarca-Germania a primit undă verde

Danemarca a primit aprobarea UE pentru construirea unui tunel feroviar si rutier subacvatic de 19 km, care va reduce timpul de călătorie în Germania. Evaluat la 8,7 miliarde de euro, proiectul Fehmarn Belt va primi 589 milioane de euro finanțare din partea UE. Comisia Europeană a declarat că tunelul respectă normele UE privind ajutoarele de stat și ar stimula legăturile de transport între Europa centrală și Scandinavia.

Tunelul va conecta insula daneză Lolland cu insula Fehmarn Germania. Construcția va începe în luna ianuarie, și se va deschide în 2024. Va fi o autostradă cu patru benzi, alături de o cale ferată dublă. Tunelul va oferi un transport rapid între Copenhaga și Hamburg.

Contribuția UE la tunelul Fehmarn va veni din mecanismul Conectarea Europei, un sistem de modernizare a infrastructurii de transport din Europa.
În cursul zilei de joi Comisia a declarat că noul tunel va fi integrat cu mijloacele de transport public din Danemarca și nu va “denatura concurența, nici nu va afecta comerțul dintre statele membre”.

Tunelul va fi construit de către compania de stat Femern A / S din Danemarca.

http://www.bbc.com/news/world-europe-33633879

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − 43 =