Turcia interzice presa care critică guvernul

7b50758241933ff5edbad74239e75572

Procuratura de stat turcă întrerupe din nou activitatea unui grup media ce critică guvernarea. De data aceasta este vorba despre grupul de media Ipek, care este apropiat mișcării Gülen și astfel inamicul cu tradiție al guvernului Erdogan.

Procuratura de stat turcă a ordonat închiderea tuturor grupurilor media ce aparțin de un concern cu politici anti-guvernamentale, raportează ziarul “Radical”. Printre aceste grupuri media se numără postul de televiziune Bugün TV și ziarul “Milliyet”.

Grupul media antiguvernamental, Ipek, a fost preluat la sfârșitul lunii octombrie anul trecut de către stat și plasat pe politici favorabile guvernului. Concernul mamă ce are sediul la Ankara a fost acuzat de spălare de bani și sprijinirea mișcării predicatorului Fethullah Gülen, care în Turcia este considerată a fi o mișcare teroristă.

Holdingul Koza-Ipek este apropiat mișcării Gülen. Gülen a fost cândva o persoană foarte apropiată președintelui actual, Erdogan. Dar în timpul protestelor Gezi din vara anului 2013, formațiunile din presă apropiate lui Gülen s-au împotrivit guvernului. Iar între timp Gülen a devenit dușmanul de moarte al lui Erdogan. Acesta acuză predicatorul ce trăiește în prezent în exil în Statele Unite ale Americii, că ar fi subminat autoritatea poliției și a sistemului judiciar.

http://www.n-tv.de/politik/Tuerkei-verbietet-regierungskritische-Medien-article17109721.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 61