Turcia nu reține refugiați

cb6f6ba3974efb95f341b5abf27b66c9

Trendul descrescător din numărul refugiaților a fost lansat prea devreme. Paza de coastă greacă anunță că oamenii ar putea sosi în continuare de pe Marea Mediterană. De asemenea, prin ruta balcanică se mișcă din ce în ce mai mulți oameni.

Cu toate acestea, numărul refugiaților care ajung din Turcia către Grecia pe mare nu a scăzut deloc. Turcia a promis la summit-ul comun de la nivelul Uniunii Europene pe problema refugiaților că își va proteja mai bine zona de coastă și că va lua măsuri mai aspre împotriva imigranților clandestini. S-a așteptat cu entuziasm reducerea cifrelor de refugiați, dar numărul lor rămâne constant, spune un ofițer al Pazei de Coastă grecești.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (IOM) duminica trecută au sosit pe insulele grecești peste 3500 de refugiați. Anterior organizația prognoza o reducere a numărului acestora. Chiar și în Germania au sosit weekendul trecut semnificativ mai puțini refugiați. Poliția federală nu vede însă nici un fel de trend descendent. În medie au sosit aproximativ 3500 de oameni în fiecare zi, înainte cu o săptămână numărul lor a fost de 6000, spune un purtător de cuvânt al sediului regional al poliției de la Potsdam.

http://www.n-tv.de/politik/Tuerkei-haelt-offenbar-kaum-Fluechtlinge-zurueck-article16481861.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 60