turcia in vizor

3ip33314

Turcia în vizor
Conflicte politice și scandaluri de corupție. Agenția de rating Standard & Poor se arată îngrijorată față de situația din Turcia. Țara este în pericol de retrogradare. Agenția de credit se teme de efectele acestor tulburări asupra economiei.

Agenția de rating Standard & Poor amenință Turcia cu mai multe downgrade-uri. Ratingul de credit este la BB+, spune S&P. Acest lucru lasă bonitatea într-o zonă nedorită. Este un prag care încă prezintă siguranță pentru investiții. Dar perspectiva de rating este mai mult negativă, prin urmare existând riscul unei retrogradări.

S&P a motiv această perspectivă prin incertitudinile politice din ultima vreme. Iar acest lucru poate face ca țara să fie vulnerabilă la șocuri externe. Scandalurile de corupție și ciocnirile violente, parțial între poliție și demonstranți, au dominat procesul politic din ultima perioadă. Guvernul islamic conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan a luat măsuri împotriva unor adversari, prin metode drastice.

S&P a făcut de asemenea referire la deficitul mare de cont curent al țării. Cu toate acestea, exporturile în creștere aduc aici o ușoară îmbunătățire. De asemenea, agenția de rating consideră că există o șansă din trei ca economia țării să se prăbușească brusc, dacă situația de instabilitate va continua.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/S-P-hat-Tuerkei-auf-dem-Radar-article12886711.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 64