Turcii vor să elimine PKK

3rlm2730

Turcii vor să elimine PKK

În Turcia luptele dintre armata turcă și luptătorii PKK sunt în toi. După atacul devastator de duminică, guvernul are doar un singur răspuns: contraatac și anihilarea adversarului.

După atacul devastator al rebelilor PKK asupra forțelor turcești, Ankara a lansat pe timpul nopții raiduri aeriene masive împotriva unor obiective ale partidului Muncitoresc din Kurdistan (PKK), în Irakul de Nord, formațiune interzisă în Turcia. Astfel că 35-40 de teroriști au fost uciși, a anunțat dimineață agenția de știri Anadolu. Guvernul descrie insurgenții kurzi ca fiind teroriști. Folosindu-se de peste 50 de avioane, armata turcă a bombardat timp de șase ore douăzeci de obiective, raportează Anadolu.

Rebelii PKK au comis un atac cu bombă asupra unui convoi militar din regiunea Daglica, în sudul Turciei, în apropierea graniței cu Irakul. După datele militarilor, 16 soldați au fost uciși și alți șase răniți. Printre cei uciși se numără potrivit datelor oferite de PKK și un locotenent-colonel turc.

Forțele aeriene ale turcilor au lansat deja de luni atacuri la numeroasele provocări ale PKK. Premierul Ahmet Davutoglu a spus că PKK trebuie eliminat complet.

http://www.n-tv.de/politik/Ankara-PKK-soll-ausgeloescht-werden-article15884691.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 81