Turiștii evită Peking

 

smog-auf-dem-platz-des-himmlischen-friedens-im-zentrum-pekings

Turiștii evită Peking
Capitala Chinei se sufocă sub Smog. Acest lucru descurajează, de asemenea, turiștii străini. Numărul lor a scăzut cu 10% anul trecut.

Numărul de turiști în capitala Chinei, Beijing, a scăzut cu 10% anul trecut. Numărul de turiști străini a scăzut brusc în ultimul an. Acesta s-a redus cu 10% față de anul precedent, până la cifra de 4,5 milioane, după cum raportează agenția de știri guvernamentală, Xinhua.

Consiliul local a făcut, în mod corespunzător, poluarea ca fiind vinovată. Asociația turistică a declarat, printre alte motive, că dezvoltarea economică ezitantă la nivel global ar fi de vină, concurența din alte orașe, dar și aprecierea monedei naționale, yuanul.

Beijingul se luptă din greu cu smogul de ani de zile, iar fenomenul continuă să ia amploare. Cauza este traficul greu, dar și centralele electrice pe bază de cărbune și fabricile din jurul orașului. În timpul iernii, poluarea aerului are efecte mai nocive datorită condițiilor meteo nefavorabile. Poluarea aerului duce de ani de zile la o creștere a numărului de persoane afectate de boli respiratorii.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/smog-touristen-meiden-peking-13020270.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =