Turiștii ignoră avertizările de călătorie pentru Turcia

Tensiunile politice dintre Turcia și Germania se amplifică. Dar turiștii germani par să nu fie impresionați. Chiar și avertismentele emise de Ministrul German de Externe, Sigmar Gabriel, cu privire la pericolele la care se supun turiștii care aleg ca destinație Turcia, rămân în mare parte neascultate.

Tensiunile tot mai intense dintre Berlin și Ankara nu au, după spusele concernelor din sectorul turistic, nici un fel de efect asupra cererilor pentru călătorii cu destinații din Turcia. Ministrul Federal de Externe, Sigmar Gabriel, a recomandat în urmă cu patru săptămâni ca, călătorii care sunt persoane fizice să manifeste atenție sporită atunci când călătoresc în Turcia. Dar aceste recomandări nu au afectat de nici un fel interesele sectorului turistic, raportează operatorii.

Turcia este în prezent unul dintre cele mai iubite obiective „last-minute”. Din luna iunie se înregistrează o revigorare a cererii pentru rezervări pe termen scurt și foarte scurt, spune o purtătoare de cuvânt a celui mai mare concern turistic din Europa, TUI. Lucrurile nu s-au schimbat nici în ultimele săptămâni, Turcia se numără în prezent printre cele mai căutate obiective last-minute.

Un fenomen similar este raportat de concurentul Thomas Cook. Cererile de rezervare s-au situat la un nivel foarte ridicat în ultimele săptămâni, spune o purtătoare de cuvânt. Țara este în prezent cea mai cerută destinație de vacanță, în cazul rezervărilor pe termen scurt. Thomas Cook este reprezentată printre altele prin marca Öger Tours, care are o prezență importantă în Turcia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Touristen-ignorieren-Gabriels-Tuerkei-Warnung-article19991802.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − = 18