Turiștii sunt rugați să nu plece din Ischia pentru a nu afecta și mai mult economia insulei

Hotelierii, comercianții și proprietarii de restaurante din portul Casamicciola, în insula Ischia (sudul Italiei), au cerut marți turiștilor străini și italieni să nu plece după cutremurul care a avut loc luni seară, relatează EFE.

“Nu este nevoie să plecați, de fapt acest lucru nu produce decât o mai mare pagubă economică întregii insule și ne aflăm de abia la mijlocul sezonului. Normal, acesta se termină în octombrie, iar acum suntem la jumătatea lunii august”, a spus Anna Maria, proprietara unui magazin de înghețată.

Cutremurul de luni seară de 4 grade pe Richter s-a simțit pe întreaga insulă.

În localitatea Casamicciola au murit două femei și au fost rănite 41 de persoane. Numeroase case au fost avariate ori s-au prăbușit. Seismul a provocat daune doar în această localitate, dar întreaga insulă a resimțit mișcarea telurică, iar lumea a fost cuprinsă de panică.

Marți dimineață mii de turiști, care în această perioadă a anului triplează populația obișnuită (70.000 de persoane), s-au îmbulzit în port pentru a se urca în feriboturile care fac legătura între Ischia și Napoli.

Potrivit prefecturii din Napoli, de la producerea cutremurului și până marți au plecat din insulă circa 11.000 de turiști.

Ottorino Mattera, proprietarul hotelului Marina10, situat în port, deplânge faptul că cele 20 de camere ale sale au rămas goale, după ce toți turiștii care au fost cazați aici au decis să-și întrerupă concediul și să plece.

Potrivit acestuia, o mare parte din vină o poartă mass-media care au exagerat lucrurile. Pagubele arătate la televizor s-au produs doar la Casamicciola, a spus el, încurajându-i pe turiști să nu plece.

“Din păcate, televiziunile au arătat lucrurile în mod diferit. Au prezentat o situație tragică, ceea ce nu este adevărat”, a declarat Mattera agenției EFE. Cutremurul a fost mai degrabă fatal pentru turism, pentru că lumea a decis să plece, a conchis el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =