Turkish Airlines dă afară oameni

RTR39MEA

În Turcia operațiunile de epurare continuă. După polițiști, judecători și funcționari publici considerați ca fiind opozanți ai regimului, vine rândul angajaților de la compania aeriană de stat Turkish Airlines.

După tentativa eșuată de lovitură de stat din Turcia, Turkish Airlines a dat afară peste 200 de angajați. Decizia face parte dintr-o serie de măsuri pe care compania aeriană trebuie să le ia împotriva predicatorului Fethullah Gülen, anunță compania de stat. Președintele Recep Tayyip Erdogan acuză clericul ce trăiește în prezent în SUA că ar fi fost coordonatorul puciului.

În total 211 angajați și-au pierdut locurile de muncă de la Turkish Airlines. Afectați sunt însoțitori de zbor, angajați în administrare și gestiune și management, raportează ziarul Sabah. Agenția de știri DHA a anunțat că printre concediați s-a numărat și directorul adjunct pentru probleme financiare.

Președintele și guvernul au anunțat că vor lua măsuri pentru a purifica statul turc de adepții lui Gülen. Suporterii sau presupușii suporteri ai acestuia sunt persecutați masiv în ultima vreme. Chiar și alte companii au fost afectate de valul de concedieri, pe fondul tentativei de lovituri de stat. Operatorul de telefonie fixă Türk Telekom a anunțat că vineri 198 de angajați ai săi au fost reținuți de către forțele de securitate. Unii manageri au fost de asemenea interogați. Statul turc deține 30% din companie.

De la tentativa de lovitură de stat ce a avut loc la mijlocul lunii iulie peste 60.000 de soldați, polițiști, judecători, profesori și funcționari publici au fost arestați, sau sunt implicați în anchete. Recent au fost emise mandate de arestare împotriva a 42 de jurnaliști. Potrivit agenției de știri naționale, Anadolu, ordinele de arestare sunt în conexiune cu tentativa de răstunare a puterii. Printre acuzați se numără și cunoscuta jurnalistă Nazli Ilicak. Ea a fost concediată în 2013 de la ziarul Sabah datorită faptului că ar fi scris un articol legat de un scandal de corupție din guvernul turc.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Turkish-Airlines-wirft-Dutzende-raus-article18270966.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + = 23