Turnul Commerzbank poate deveni coreean

39213240

Există noutăți într-una din cele mai mari trazacții imobiliare pe care le-a văzut metropola germană Frankfurt. Turnul Commerzbank din centrul orașului poate trece curând în proprietatea unui consorțiu din Coreea de Sud.

Potrivit agenției de știri sudcoreene Yonhap, cea mai înaltă clădire de birouri din Germania, turnul Commerzbank, poate aparține curând asiaticilor. Un consorțiu format din compania sudcoreeană Samsung Life Insurance a fost selectată ca ofertant preferat pentru clădirea înaltă de 257 de metri, raportează Yonhap citând informații din cercurile din domeniu. Este vorba în mod oficial de un preț de 900 de miliarde de won (734 milioane de euro). Un purtător de cuvânt al Samsung Life nu a dorit să ofere informații.

Se știe deja de multă vreme prin cercurile financiare germane că Commerzbank, a doua cea mai mare instituție financiară din Germania, vrea să se despartă de clădirea ce servește drept sediu central. Inițial a fost vorba despre un preț de 600-650 de milioane de euro. Turnul prevăzut cu o antenă specială aparține de două fonduri închise de subsidiara Commerzbank, denumită Commerz Real. Împreună cu firma de consultanță JLL se analizează în prezent opțiunile disponibile pentru a obține cât mai mult din această tranzacție.

Există și varianta ca fondurile să vândă direct către un ofertant extern precum Samsung. Commerzbank are însă drept de preempțiune, de care poate face uz, pentru a utiliza imobilul în scop propriu. Dar nu există o decizie în acest sens, spune un insider. Commerz Real nu a putut fi contactată pentru a oferi declarații în acest sens.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wird-Commerzbank-Turm-suedkoreanisch-article18396801.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =