Twitter crește în continuare lent

81eabe0f36a94117e479467a0e1f89f1

Serviciul american de mesaje scurte, Twitter, își dezamăgește investitorii prin cele mai slabe cifre prezentate de la listarea sa la bursă. Numărul de utilizatori crește în continuare, dar Twitter încheie contracte valoroase.

Așteptările acționarilor de la Twitter privind schimbarea de tendință a rămas fără răspuns. În al doilea trimestru creșterea vânzărilor a fost mai lentă, iar compania a prezentat după închiderea burselor o prognoză reținută pentru afacerile viitoare. Prețul acțiunilor a scăzut post-bursier cu peste zece procente.

CEO-ul companiei, Jack Dorsey, a declarat că s-au înregistrat progrese notabile. Dar cofondatorul Twitter, care în ultimul an l-a înlocuit pe ghinionistul Dick Costolo pe poziția de director executiv, nu a reușit până acum să îndeplinească dorințele acționarilor. Firma sa este deja de multă vreme un candidat la preluarea de către un concurent de dimensiuni mai mari, precum concernul Alphabet, concernul-mamă al Google.

În al doilea trimestru veniturile Twitter au urcat cu 20% în comparație cu valoarea din anul precedent, pentru un total de 602 milioane de dolari. Astfel, prognozele analiștilor au fost ratate la mare distanță. Creșterea a pierdut din avânt pentru a opta lună consecutiv. Veniturile din publicitate, cea mai importantă sursă de venit a companiei, au crescut cu doar 18% până la 535 milioane de dolari. În ambele trimestre precedente creșterile din vânzările de publicitate au fost de 37%, respectiv 48%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Twitter-waechst-weiter-schleppend-article18280476.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 35