Twitter dezamăgește investitorii

S-ar părea că Twitter a depășit faza sa de creștere lentă. Dar acum numărul de utilizatori a ajuns din nou să stagneze, în ciuda unui utilizator extrem de cunoscut.

Creșterea numărului de utilizatori ai rețelei Twitter a dispărut din nou, iar acest lucru nu a fost recepționat cu bucurie pe burse. Numărul utilizatorilor activi lunar a stagnat în ultimele trei luni la 328 milioane, după cum a anunțat serviciul de mesaje scurte. Analiștii se așteptau ca ritmul creșterii să se păstreze după primul trimestru al acestui an, care a fost relativ puternic.

Investitorii au reacționat dezamăgiți, acțiunile au scăzut la începutul tranzacționării pe piața americană cu peste unsprezece procente. Cursul a crescut însă de la începutul anului cu peste o treime datorită speranțelor de creștere.

Situația este tensionată la Twitter și din punct de vedere financiar, pierderea a crescut în al doilea trimestru de la 107,2 la 116,5 milioane de dolari. La această pierdere a contribuit și o amortizare în valoare de 55 milioane de dolari provocată de participațiile pe care compania le are la serviciul berlinez de muzică, Soundcloud. Start-up-ul a redus recent din locurile de muncă și a închis locații, pentru a se menține independentă și pe linia de plutire.

Twitter nu a înregistrat nici măcar un trimestru profitabil de la listarea sa pe bursă în noiembrie 2013. Veniturile din publicitate au scăzut recent cu opt procente pentru un total de 489 milioane de dolari. În cazul vânzărilor totale ale concernului a existat un declin de cinci procente pentru un total de 574 milioane de dolari. Primul trimestru a înregistrat un număr de nouă milioane de utilizatori activi lunar.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Twitter-enttaeuscht-Anleger-article19957351.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 30