Twitter dezamăgește investitorii

3d46de922578b761183e2f821ec48be8Mai multe venituri din publicitate și deci o cifră de afaceri mai mare. Twitter crește în al treilea trimestru, dar nu trece în zona pozitivă. În plus, există o perspectivă sumbră, iar numărul de utilizatori rămâne în urma așteptărilor. Acțiunile scad în comerțul post-bursier.

Nici o schimbare de trend sub speranța Jack Dorsey: primul trimestru complet pentru Twitter de la retragerea cofondatorului dezamăgește investitorii. Cu toate acestea, compania a reușit să își sporească vânzările cele trei luni de până la finalul lunii septembrie, cu 58% în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 569 de milioane de dolari și a depășit astfel prognozele analiștilor.

Dar după închiderea burselor a mai fost emis un raport financiar din care reiese și faptul că numărul de utilizatori ar fi evoluat mai prost decât era de așteptat. Numărul utilizatorilor, care se loghează cel puțin o dată pe lună pe platforma de socializare, a crescut față de trimestrul precedent cu 1,6% la fix 320 de milioane. Creșterea este considerată însă infimă, aproape inexistentă.

Compania rămâne astfel în zona negativă cu o pierdere trimestrială de 132 de milioane de dolari. Anul precedent minusul a fost de 175 de milioane. Veniturile din publicitate au crescut în trimestrul al treilea cu 60% la 513 milioane de dolari. Astfel că Twitter arată că în ciuda creștereii slabe a numărului de utilizatori poate genera venituri semnificative.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Twitter-enttaeuscht-Anleger-article16228106.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − = 38