Twitter dublează lungime textelor

De câteva săptămâni un grup restrâns de utilizatori a avut posibilitatea de a trimite texte pe Twitter de două ori mai lungi decât erau obișnuiți până acum. Posibilitatea este extinsă acum către toți utilizatorii, chiar și Donald Trump se poate bucura.

Mesajele Twitter vor putea fi pe viitor de două ori mai lungi. Serviciul de mesaje scurte a majorat limita superioară a textelor la 280 de caractere după un test care a durat mai multe săptămâni. Este cea mai radicală schimbare a conceptului platformei Twitter de la lansarea sa în anul 2006. Feedback-ul fazei de test a confirmat faptul că utilizatorii ar fi mai mulțumiți dacă numărul de caractere ar fi majorat, ar putea face astfel o impresie mai bună pe Twitter și ar putea posta un conținut mai bun.

Odată ce faza de test a fost demarată la finalul lunii septembrie, unii fani ai platformei s-au arătat sceptici. Ei își fac griji pentru faptul că numărul mai mare de caractere va lăsa utilizatorilor posibilitatea unor formulări prea lungi și plictisitoare. Potrivit celor de la Twitter nu există nici un motiv de îngrijorarea: în timpul fazei de test doar circa doi la sută din Tweet-uri au fost mai lungi de 190 de caractere. Iar numai cinci procente dintre acestea au depășit limita superioară de 140.

Directorul Twitter, Jack Dorsey, a dat recent exemplul limbii germane ca și unul din cazurile în care limita de 140 de caractere se dovedea mult mai redusă. Această limitare provine din varianta inițială Twitter, atunci când serviciul a fost gândit pentru a funcționa concomitent cu serviciile de SMS de pe telefoane mobile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Twitter-verdoppelt-Textlaenge-article20121090.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2