Twitter nu va mai verifica profile pentru moment

După ce platforma Twitter a verificat un profil al unui cunoscut radical de dreapta, s-a lăsat cu critici din partea altor utilizatori. Acum serviciul de mesaje scurte a reacționat și suspendă temporar programul de verificare.

Twitter a suspendat programul de verificare al utilizatorilor după ce confirmarea contului unui american rasist a provocat un adevărat scandal. Marțea trecută Twitter a marcat ca fiind autentic contul unui cunoscut extremist american. Jason Kessler, a cărui nume este urmat de simbolul albastru specific conturilor verificate, trimite regulat mesaje de ură rasistă prin intermediul rețelei de socializare.

Kessler a organizat în vară, printre altele, marșul radicalilor de dreapta, intitulat “Unite the Right’s March”, în localitatea americană Charlottesville din statul Virginia. Faptul că până și el, un cunoscut rasist, a primit simbolul autenticității din partea celor de la Twitter, a provocat proteste majore. Mulți utilizatori au înțeles această certificare ca și un consimțământ din partea Twitter pentru activitatea acestui utilizator. Alții au criticat algoritmul de certificare și l-au catalogat ca fiind inutil.

Într-un tweet serviciul de mesaje scurte a declarat că simbolul albastru al autenticității confirmă doar identitatea persoanei respective pe Twitter, nu are legătură cu activitatea utilizatorului pe site. Cu toate acestea, simbolul din dreptul numelui de utilizator este confundat adeseori cu un semn de aprobare sau recunoașterea importanței unei anumite persoane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Twitter-verifiziert-vorerst-keine-Profile-mehr-article20126851.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 28 =