Twitter se implică la Soundcloud

65695851

Start-up-ul nemțesc SoundCloud câștigă un nou investitor, sub forma serviciului de mesaje scurte, Twitter. Potrivit rapoartelor din media, compania de social media sprijină serviciul de streaming de muzică printr-o investiție de 70 de milioane de dolari. Nu ar fi prima încercare de acest gen.

Twitter se implică la serviciul berlinez de muzică, SoundCloud. Șeful concernului american, Jack Dorsey, a confirmat informația, cu toate că nu a dorit să dea detalii financiare. Potrivit portalului de tehnologie Re/Code, Twitter ar fi investit aproximativ 70 de milioane de dolari în start-up-ul fondat în anul 2008.

Acest pas este o urmare a unei runde de finanțare de 100 de milioane de dolari. Este cunoscut faptul că în trecut investitori financiari precum Kleiner Perkins, IVP, precum și Union Square Ventures au sprijinit firma.

În urmă cu doi ani de zile Twitter a devenit interesată de o cumpărare a SoundCloud, pentru a-și extinde afacerile cu muzică, dar la sfârșit s-a retras. Twitter a prezentat chiar și o aplicație proprie pentru identificarea de muzică nouă. SoundCloud a negociat contracte cu marile concerne muzicale și a demarat din luna martie a acestui an o ofertă pe bază de abonament, SoundCloud Go. Compania are, potrivit proprilor date, peste 175 de milioane de utilizatori.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/wirtschaft_startupnews/Twitter-beteiligt-sich-an-Soundcloud-article17948511.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 10 =