Uber aduce experți din domeniul mașinilor zburătoare

IMG_1290

În decurs de câțiva ani Uber s-a transformat dintr-un serviciu controversat de intermediere transport într-un pionier pentru viitorul transporturilor în general. După implicarea în domeniul șofatului autonom, compania prezintă o nouă viziune. Omul potrivit pare să fi fost deja identificat.

Totul a început cu o aplicație simplă pentru a permite intermedierea de servicii de transport, acum însă compania americană Uber forțează tot mai multe schimbări radicale în domeniul transporturilor. Tentativele de a introduce pe piață taxiuri autonome există deja în Pittsburgh și San Francisco. Prin conceptul “Uber Elevate” se păstrează actuala direcție către viitor: obiectivul este creearea unei piețe pentru automobile zburătoare.

Compania americană prezintă seriozitate, dar și o nouă personalitate: odată cu Mark Moore compania a angajat nu doar un fost inginer de zbor spațial de la NASA, ci și un pionier pentru dezvoltarea de aparate electrice de zbor, spun cei de la Bloomberg. Prin munca sa din anul 2010 privind aparatul zburător capabil să găzduiască un om și să decoleze vertical, denumit “Puffin”, Moore a demonstrat fezabilitatea automobilelor zburătoare cu propulsie electrică.

Prin acest aparat zburător VTOL (Vertical Take-Off and Landing) Moore a inspirat deja o întreagă serie de ingineri, inovatori și vizionari. Printre care și co-fondatorul Google, Larry Page, care a fondat și finanțat fără prea multă publicitate două start-up-uri în Silicon Valley, care ar trebui să dezvolte tehnologii pentru automobile zburătoare. Conceptul lui Moore are un avantaj decisiv: motoarele electrice sunt mai ușoare și mai sigure decât turbinele și rotoarele cu aprindere internă, cum se utilizau în conceptele anterioare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Uber-holt-Experten-fuer-fliegende-Autos-article19691444.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 28