Uber comandă 24.000 de taxiuri robot de la Volvo

 

Serviciul de intermediere transport, Uber, aduce la realitate planurile sale pentru taxiuri autonome: compania americană comandă constructorului auto suedez Volvo o întreagă flotă de automobile autonome. Dar rămân și multe întrebări fără răspuns cu privire la întrebuințarea lor.

Producătorul suedez de automobile, Volvo, a primit din partea serviciului Uber o comandă pentru 24.000 de taxiuri autonome. Vehiculele urmează să fie livrate înceopând cu anul 2019, anunță suedezii. Este una dintre cele mai mari comenzi pentru astfel de vehicule. Volvo este parte din concernul chinez Geely.

Producătorul nu a dorit să precizeze detaliile financiare ale contractului. În comparație cu vânzările anuale ale Volvo, comanda reprezintă doar o mică parte a afacerilor suedezilor. Un insider a estimat valoarea comenzii ca fiind la puțin peste un miliard de dolari. Este însă neclar în ce fel de condiții va prelua Uber această flotă.

Industria auto lucrează în prezent din greu pentru a preda autoturismele cu tehnologia necesară pentru ca acestea să fie complet autonome. Cu toate acestea, reglementările și cadrul legal pentru transferarea responsabilității către un computer nu sunt suficient de elaborate momentan. Managerii din industria auto au promis însă că mai este nevoie doar de câțiva ani, nu de decenii, pentru a putea vedea astfel de automobile pe stradă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Uber-ordert-24-000-Robo-Taxis-bei-Volvo-article20142177.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 2